Correu-e de xagori a E.R.C. a/a de Carles de Rosselló i Peralta
 

Amic Rosselló,

Ben segur que deus conèixer el que va succeir el diumenge 27 de novembre d'enguany bo i acabat el Pregó de Festa Major '05. Ho deus conèixer, però, des d'una versió o potser des de més d'una, ja que hi ha hagut posicionaments diversos al respecte. El que vull amb aquest correu-e és que coneguis la meva com a directíssimament implicat.

Sóc en Xavier Gómez Ribera, també conegut al nostre poble per xagori, que són les dues lletres primeres del meu nom i cognoms. Porto la pàgina web WEB STAP, la Web del Poble de Sant Andreu de Palomar i, com a fill d'aquest poble participo, he participat i participaré en campanyes per a retrobar la dignitat i l'orgull de ser andreuencs, tot plantant cara a les potinades que acostumen a venir del centralisme de l'ajuntament de Barcelona, però no només.

Aquell diumenge vaig participar en una acció del Grup Sant Andreu Per Les Casernes, conformat fins el dia d'avui per més de trenta Entitats i altres veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar. L'acció va consistir, un cop baixada per l'Agrupament Jaume I la pancarta 'oficial' de la Festa Major rappelant pel campanar de la Parròquia, en baixar, rappelant també pel campanar, dos membres del Grup, deixar anar 200.000 paperets/confetti i despenjar una altra pancarta amb el text "NO ens robareu les casernes", que vàrem mantenir durant uns minuts i tot seguit vam retirar.

Un cop a baix, vaig observar com des del terrat de l'edifici de l'Ajuntament de Sant Andreu de Palomar es despenjava una nova pancarta amb el text "Als terrenys de les casernes 100% habitatge públic - Ajuntament especulador". L'acció va ser duta a terme sorpresivament pel col·lectiu Països Catalans Insubmissos. La despreciable actuació d'uns individuus que van apareixer al terrat estirant la pancarta violentament abans que els dos joves haguessin acabat la baixada i tocat terra, va provocar el rebuig de la majoria de veïns i veïnes que estavem a la plaça, xiulant i cridant contra el risc a que es sometia als dos joves.

En això estava, cridant, xiulant i fent fotografies, quan vaig observar que el militant de la vostra formació política, Joan Pallarès Personat, que us representa com a Conseller de Cultura a l'anomenat 'Districte', estava a uns metres, girat cap a mi i fent gestos amb el dit índex donant-se copets al cap i fent-lo rodar, indicant clarament que em considerava boig. El vaig increpar, clar, no podia entendre, ni tenia perquè aguantar, com un càrrec públic i, a més a més, en cultura, tractés despectivament un veí d'on té responsabilitats polítiques. No va acabar aquí, perquè a l'acabar fent cas a un membre de la Comissió de Festes que em demanava que m'hi acostés, el Sr. Pallarès al ser preguntat que què era el que m'estava dient, em va respondre amb "- Res i si t'haig de dir alguna cosa, és FILL DE PUTA!!". "- M'has dit fill de puta?" vaig voler ratificar. I em va contestar, "- Sí!".

Que aquest senyor l'acabés aprofitant ha impedit que en les eleccions municipals hagi donat el meu vot a la vostra formació política, com sí he fet prou vegades en altres eleccions, perquè el seu tarannà i males maneres de fer ja m'havien arribat fa temps. En una altra ocasió, per exemple, al coincidir pel carrer Castellbell, ja vam tenir una 'enganxada' verbal desagradable i també indigne d'un representat públic, republicà i idependentista, com se suposa que ha de ser qui ostenti la representació d'Esquerra Republicana de Catalunya.

És per això que ho poso en el teu coneixament i de la direcció del partit a Sant Andreu de Palomar, el meu poble, i us demano si us plau una resposta.

Cordialment,

Xavier Gómez Ribera
xagori


Sant Andreu de Palomar, 12 de desembre 2005