Correu-e de xagori al 'Districte' Sant Andreu Sr. Hereu i Sr. Forradellas
 

Sr. Hereu, (Sr. Forradellas,)

Ben segur que deu conèixer el que va succeir el diumenge 27 de novembre d'enguany bo i acabat el Pregó de Festa Major '05. Ho deu conèixer, però, des d'una versió o potser des de més d'una, ja que hi ha hagut posicionaments diversos al respecte. El que vull amb aquest correu-e és que conegui la meva com a directíssimament implicat.

Sóc en Xavier Gómez Ribera, també conegut al nostre poble per xagori, que són les dues lletres primeres del meu nom i cognoms. Porto la pàgina web WEB STAP, la Web del Poble de Sant Andreu de Palomar i, com a fill d'aquest poble participo, he participat i participaré en campanyes per a retrobar la dignitat i l'orgull de ser andreuencs.

Aquell diumenge vaig participar en una acció del Grup Sant Andreu Per Les Casernes, conformat fins el dia d'avui per més de trenta Entitats i altres veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar. L'acció va consistir, un cop baixada per l'Agrupament Jaume I la pancarta 'oficial' de la Festa Major rappelant pel campanar de la Parròquia, en baixar, rappelant també pel campanar, dos membres del Grup, deixar anar 200.000 paperets/confetti i despenjar una altra pancarta amb el text "NO ens robareu les casernes", que vàrem mantenir durant uns minuts i tot seguit vam retirar.

Un cop a baix, vaig observar com des del terrat de l'edifici de l'Ajuntament de Sant Andreu de Palomar es despenjava una nova pancarta amb el text "Als terrenys de les casernes 100% habitatge públic - Ajuntament especulador". L'acció va ser duta a terme sorpresivament pel col·lectiu Països Catalans Insubmissos. La despreciable actuació d'uns individuus que van apareixer al terrat estirant la pancarta violentament abans que els dos joves haguessin acabat la baixada i tocat terra, va provocar el rebuig de la majoria de veïns i veïnes que estavem a la plaça, xiulant i cridant contra el risc a que es sometia als dos joves.

En això estava, cridant, xiulant i fent fotografies, quan vaig observar que el membre del consell de govern de l'anomenat 'Districte Sant Andreu', Joan Pallarès Personat, que us representa com a Conseller de Cultura, estava a uns metres, girat cap a mi i fent gestos amb el dit índex donant-se copets al cap i fent-lo rodar, indicant clarament que em considerava boig. El vaig increpar, clar, no podia entendre, ni tenia perquè aguantar, com un càrrec públic i, a més a més, en cultura, tractés despectivament un veí d'on té responsabilitats polítiques. No va acabar aquí, perquè a l'acabar fent cas a un membre de la Comissió de Festes que em demanava que m'hi acostés, el Sr. Pallarès al ser preguntat que què era el que m'estava dient, em va respondre amb "- Res i si t'haig de dir alguna cosa, és FILL DE PUTA!!". "- M'has dit fill de puta?" vaig voler ratificar. I em va contestar, "- Sí!".

El tarannà i males maneres de fer del Sr. Pallarès ja m'havien arribat fa temps. En una altra ocasió, per exemple, al coincidir pel carrer Castellbell, ja vam tenir una 'enganxada' verbal desagradable i també indigne d'un representant públic.

És per això que ho poso en el seu coneixament i de la direcció del 'Districte Sant Andreu' i us demano si us plau una resposta.

Cordialment,


Xavier Gómez Ribera
xagori


Sant Andreu de Palomar, 12 de desembre 2005


Enviat a través del formulari "L'Ajuntament t'escolta" de la pàgina web del 'Districte'...
contestat pel Gerent, Sr. Forradellas, el 25 de gener 2006
a hores d'ara sense cap resposta del Regidor.