Com vaig veure i viure el què va passar diumenge
 

Després de baixar en ràppel pel campanar de la Parròquia, en una acció del Grup Sant Andreu Per Les Casernes per a denunciar altra vegada l'acció especulativa que volen dur a terme, vaig estar sorprès per una altra acció del grup Països Catalans Insubmissos en solidaritat amb la nostra lluita.
www.sant-andreu.com/stap21/lloguers/festamajor2005.htm

Aquesta acció va consistir en despenjar, rappelant des del terrat de l'edifici de l'Ajuntament de Sant Andreu de Palomar, una altra pancarta en el mateix sentit de denúncia.

Mentre estava fotografiant-ho des del mig de la plaça Orfila, vaig veure apareixer dos o tres individuus al terrat que es van posar a estirar de la roba, despreciant el risc que feien correr als dos joves que estaven penjats. Com molta gent (la majoria?) vaig anar xiulant-los mentre seguia fent fotos. Va arribar un moment, però, que la meva indignació va pujar de to a l'observar que, en el seu barroer intent de fer-se amb la pancarta, posaven en un alt risc la integritat física de la noia, fent que trompagés contra la paret i una de les finestres que tenia el finestró obert i que podia fàcilment haver-la impactat. Vaig cridar: "- Desgraciats!!!! Pocavergonyes!!!! (potser) Cabrons!!!!".

Llavors em vaig adonar de que en Joan Pallarès Personat, conseller de cultura del 'districte', estava girat cap a mi, mirant-me, a cosa d'uns deu o dotze metres, a l'atre costat de les escales del metro, i que amb el seu dit índex posat al cap, se'l picava i el feia rodar, indicant-me que em considerava boig. El vaig increpar. Un membre de la Comissió de Festes que estava amb ell, en Miquel Serrano, em va fer senyals de que m'hi acostés i, a l'insistència, així ho vaig fer, posant-me a comentar, exitadet no ho negaré, amb ell, amb el Prosper Puig, president de 'L'Eix Comercial', en Xavi Pons, president de la Comissió de Festes, la Pilar de la junta de l'A.VV. de StA, i algú més, els fets que estaven ocorrent.

Em vaig girar a la dreta on tenia en Pallarès i li vaig preguntar "- I a tu què collons et passa? Què m'estaves dient?", a la qual cosa el conseller de cultura em va respondre: "-Res i si t'haig de dir alguna cosa, és FILL DE PUTA!!". "- M'has dit fill de puta?" vaig voler ratificar. I em va contestar, amb una expressió facial digne d'estar jo en situació de retratar-la, "-Sí!".

Llavors en Xavi Pons m'agafa de les espatlles mirant d'apartar-me, no fos cas que les coses s'enverinessin més, i veig apareixer al meu company Carles Blanch, llavors president de l'A.VV. de Tramuntana, cridant-los "-Feixistes!!!" i abraonant-se cap a ells. Quan vaig tornar a mirar, la jove de la façana havia cridat la meva atenció, el vaig veure a terra i m'hi vaig acostar ràpidament per tal d'ajudar-lo i esbrinar què li havia passat. Em va fer entendre, o així ho vaig entendre jo, que feia comèdia, com els futbolistes, vaja, i, no estant-hi d'acord (tampoc amb els futbolistes als que crido "-Floreta!" els diumenges que la Unió Esportiva juga a casa) em vaig apartar de l'enrenou.

L'endemà, dilluns, a l'assemblea del Grup, li vaig fer notar al Carles que no estava d'acord amb el que havia fet i ell, penedit, hi va coincidir. Vam quedar per a l'endemà anar als locals de la Comissió de Festes per a aclarir el que havia passat i ell poder demanar disculpes als que havia ofès.

I així ho vàrem fer. En aquesta visita vaig enterar-me que en Miquel Serrano s'havia pensat que unes 'floretes' que li havia dedicat al Pallarès anaven per a ell, concretament "-Ets més fals que un duro de fusta", no sent pas així, ja que mai m'ha semblat en Miquel una persona falsa (Miquel no t'he pogut veure, però si us plau creu-t'ho, no et considero un fals). En Carles va disculpar-se amb en Xavi Pons i ens van dir que més tard es reunien per a parlar dels incidens i que ja ens dirien el què.

Aquella nit, després d'escoltar el testimoni esgarrifós d'una jove afganesa al Versalles, vaig quedar-m'hi parlant amb en Genís, s'hi va afegir la Montse, de la Comissió de Festes i, després en Xavi Pons. Ja em van dir que ens prohibien l'acte de Festa Major de diumenge '-PRESENTACIÓ URBANÍSTICA DE LES CASERNES - Lloc: Envelat de Festa Major - Organitza: Grup Sant Andreu Per Les Casernes' i després de discutir-ho i comentar-ho amablement, sense mal rotllo, com a veïns que discrepen però que, coneixent-se, es respecten, em van dir que el penjarien d'aquest Fòrum STAP. Hi vaig estar d'acord, clar, com m'anava a imaginar jo el to, les falsedats, tragiversacions i mala llet que contenia.

Quan el vaig llegir l'endemà, com a Administrador d'aquests Fòrums, i seguint les normes en les que no s'admeten maldiències, ni atacs contra la dignitat de les persones, el vaig borrar.

Així és com ho vaig veure i ho vaig viure.

Avui en Carles Blanch, coerent, ha dimitit del seu càrrec a l'A.VV. de Tramuntana al creure que amb la seva actitud de diumenge l'havia compromès.


Xavier Gómez Ribera xagori


Sant Andreu de Palomar, 2 de desembre 2005


publicat al Fòrum General de Sant Andreu de Palomar d'aquesta WEB STAP