Opinions
El Bon Pastor reformarà el mercat i tindrà el seu primer pàrquing públic - Albert Ollés
El Periódico 09/01/09


• Hereu anuncia la reurbanització de diversos carrers del barri on es prioritzarà els vianants.
• L'entrega de 190 nous pisos el 2010 iniciarà la segona fase de demolicions de les Cases Barates.


El barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, viurà canvis històrics els pròxims anys. Així ho va assegurar ahir l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que va donar el tret de sortida a la reforma del mercat municipal --un projecte inclòs en el programa d'actuació del mandat-- i va anunciar la construcció del que serà el primer pàrquing públic d'aquest nucli urbà que fa frontera amb el riu Besòs.

Hereu va visitar el barri per supervisar les obres de construcció de 190 nous pisos per als veïns reallotjats de les Cases Barates. Unes vivendes que s'uneixen a les 152 de la primera fase i que seran entregades als nous inquilins el primer semestre del 2010, tal com va avançar EL PERIÓDICO el 20 juny del 2008. Això permetrà, segons va confirmar el delegat municipal de Vivenda, Antoni Sorolla, començar aquest mateix any la segona fase d'enderrocaments. "De l'escepticisme dels afectats en la primera fase s'ha passat ara a la il.lusió, després que s'hagi pogut confirmar els efectes positius del trasllat a una casa amb totes les comoditats i avantatges d'una vivenda de nova construcció", va assegurar Sorolla.

PROCÉS MADUR
"El procés de transformació de les Cases Barates ja està madur. Després dels lògics debats inicials, s'ha consolidat, ha agafat velocitat i ja no pararà", va afegir Hereu. Una setmana abans de Nadal, el Patronat Municipal de l'Habitatge (PMH), responsable del pla, va notificar als afectats l'aprovació inicial de la reparcel.lació. Un tràmit que donarà pas durant els pròxims mesos a l'adjudicació de les vivendes, d'acord amb el conveni firmat entre l'ajuntament i els veïns l'any 2003. Per gestionar la informació als reallotjats, el PMH ha obert una oficina a la zona. La reparcel.lació garanteix, a més a més, l'inici de la tercera fase de construcció, que es concretarà en la convocatòria del concurs de projectes arquitectònics dels futurs edificis. El delegat de Vivenda va recordar la importància del pla especial d'acompanyament, gestionat per tècnics de serveis socials, dirigit a les persones de més edat, davant del "lògic trauma" que suposa per a algunes d'elles abandonar la casa on han residit durant bona part de la seva vida.

L'alcalde va estar acompanyat durant la visita per la regidora del districte, Gemma Mumbrú, i per diferents dirigents veïnals, als quals va avançar posteriorment l'inici al llarg dels pròxims mesos de les obres de renovació pràcticament integral del mercat.

També va recordar l'arribada del metro al barri prevista per a l'any que ve, quan s'inaugurarà l'estació de la línia L-9 que la Generalitat està construint al carrer de Sant Adrià. "On arriba el metro es crea una nova centralitat dins de la ciutat, cosa que aquí, en un barri caracteritzat per la seva forta personalitat, tindrà una especial significació", va afirmar.

Una altra de les novetats publicitades ahir per Hereu, que coneix de primera mà els històrics dèficits del barri del Bon Pastor per la seva anterior etapa com a regidor del districte de Sant Andreu, va ser la de la reforma de diversos carrers a l'entorn de les Cases Barates. "No només construirem edificis, sinó que també millorarem la mobilitat i l'espai públic", va explicar. Aquests projectes, que prioritzaran el pas dels vianants sobre la circulació dels cotxes, seran finançats pel pla anticrisi de Zapatero, i per això s'executaran durant el 2009.

DÈFICIT D'APARCAMENTS
La reducció del trànsit a l'interior del barri augmentarà el problema de la falta de places d'aparcament en superfície per als residents, cosa que va portar l'alcalde a comprometre's davant dels veïns en referència a la creació d'un pàrquing subterrani.

La regidora de Sant Andreu va recordar els plans socials que està posant en marxa el districte, i va posar com a exemple un de reinserció laboral, en col.laboració amb l'empresa municipal Barcelona Activa, que s'està desenvolupant aquests dies. La visita de l'alcalde es va acabar en una nova residència d'avis.

Comunicats i Convocatòries
24/10/07
Sindicat de Periodistes
de Catalunya
Opinions premsa 'Periódico' 04/12/07 - 'Periódico' 06/12/08 - 'Periódico' 09/01/09 - 'Punt' 09/01/09
VilaWeb StAP
Sant Andreu INFORMa't
Setmanari de Comunicació DIRECTA
 
VilaWeb
 El Punt
Tornar
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP