COMUNICAT DELS VEÏNS I VEÏNES DE BON PASTOR
DESALLOTJATS EL DIVENDRES 19/10/07


Barcelona, 23-10-2007


Des de l'hotel on hem estat reallotjats tot esperant traslladar-nos als pisos, volem expressar el nostre agraïment més profund a totes les persones que han intervingut en solidaritat amb la nostra lluita el dia que, utilitzant una ordre de desallotjament sense valor legal, els antidisturbis de la guàrdia urbana han acabat amb les nostres cases.

A totes les persones que han sofert cops, insults, amenaces, intimidacions, demanem presentar denúncies; a tots i totes demanem seguir acompanyant-nos, ja que la lluita de Bon Pastor no ha fet més que començar.

Nosaltres seguirem amb la nostra batalla legal, fins a obtenir les indemnitzacions que ens corresponen per llei. Sabem que hi ha desenes de milions d'euros de la UE, molts dels quals anaven destinats a nosaltres; però es van perdre pel camí. La brutalitat policial del divendres va tenir una finalitat molt clara: espantar als veïns de les restants 600 cases barates, perquè ningú s'atreveixi a reclamar els seus drets.

La càrrega va provocar més de 10 ferits. Es va produir davant d'un col·legi de primària en horari escolar. Entre els ferits va haver joves, ancians, periodistes, i fins i tot alguns dels propis desallotjats. Va ser un error que en els pròxims dies possiblement s'intentarà justificar, potser manipulant la informació perquè apareguem instrumentalitzats per forces ocultes ("grups antisistema" o similars).

Els polítics segueixen amb el seu menyspreu cap a nosaltres: ara diran que estem instrumentalitzats perquè ens segueixen tractant d'ignorants, analfabets, manipulables. El que haurien d'admetre és que sabem el que volem: que es respectin la nostra dignitat, les nostres vides, les nostres històries. El nostre Barri.


 
Comunicats i Convocatòries
24/10/07
Sindicat de Periodistes
de Catalunya
VilaWeb StAP
Sant Andreu INFORMa't
Setmanari de Comunicació DIRECTA
 
VilaWeb
  El Punt
Tornar