COMUNICAT DELS VEÏNS EN RESISTÈNCIA
EN LA PRIMERA FASE DE CASES BARATES DE BON PASTOR


als veïns i veïnes del nostre barri, a tota la gent interessada d'altres parts de la ciutat, i als mitjans de comunicació.
Barcelona, 3-8-2007


El passat dia dimarts 31 de juliol 2007 ens va arribar una carta de desallotjament de l'Ajuntament de Barcelona i de l'Institut Municipal d'Urbanisme. En aquesta carta, que no està signada ni ratificada per cap jutge, se'ns demana deixar les nostres cases en 23 dies. Fa set mesos que suportem una pressió intolerable de l'administració i de l'Associació de Veïns. Estem esperant una sentència judicial que decideixi sobre les condicions amb les quals abandonarem els nostres habitatges . El jutge va demanar mesures cautelars per a protegir les nostres cases (acte 9-2-2007 del Jutjat de Contenciós Administratiu n.5); nosaltres no podem anar-nos fins que no es resolgui aquest judici.

En la carta se'ns considera "ocupants sense títol" de les nostres cases. No entenem amb quin criteri s'afirma això ja que els nostres contractes d'arrendament segueixen vigents, i que fins a aquest mes (agost 2007) el Patronat ens ha cobrat regularment els lloguers, dels quals guardem els rebuts.

A pesar del fet que aquesta carta se'ns va presentar el dia anterior al tancament dels jutjats (1 d'agost), i que en ella no s'esmenta la possibilitat de recórrer, hem pogut presentar un recurs, al·legant els rebuts de pagament de lloguer i la vigència dels contractes d'arrendament. L'Ajuntament pretén ignorar l'existència d'un procés judicial del qual ha d'esperar la conclusió. Se'ns planteja la possibilitat que hàgim de deixar les nostres cases en canvi de no-res; però sabem que això és il·legal, que serem reallotjas en Bon Pastor com tots, amb les indemnitzacions que ens toquen per llei.

Sabent que del futur del nostre cas també depèn el futur de les restants 600 habitatges del barri de Cases Barates, demanem a veïnes i veïns de recolzar-nos en les pròximes convocatòries, ja que si se'ns considera ocupants sense títol a nosaltres que seguim pagant el lloguer, ocupants sense títols són tots i totes les veïnes del barri?; si se'ns reconeix el nostre dret legal a indemnització i reallotjament, aquests drets es reconeixeran també per a tots els altres habitants del barri.

 
Comunicats i Convocatòries
24/10/07
Sindicat de Periodistes
de Catalunya
VilaWeb StAP
Sant Andreu INFORMa't
Setmanari de Comunicació DIRECTA
 
VilaWeb
  El Punt
Tornar