COMUNICAT DELS VEÏNS I VEÏNES DE BON PASTOR
LLEGIT A LA MANIFESTACIÓ DEL 10/11/07


Barcelona, 10-11-2007


El dia divendres 19 d'octubre de 2007, les quatre famílies que seguíem vivint en la primera fase de les Cases Barates de Bon Pastor, hem estat desallotjats, després de vuit mesos de resistència al mobbing i a les pressions il·legals de l'Ajuntament i de l'Associacions de Veïns.

La Guàrdia Urbana es va presentar a primera hora del matí, amb una ordre judicial que ja havíem recorregut; va tombar les portes dels nostres habitatges i ens va obligar a empaquetar vuitanta anys d'història, de vida, de records, per a carregar-los en un camió que els duria a un magatzem a Sant Andreu de la Barca.

Mentre els treballadors de la Seguretad Social agafaven els nostres noms per a allotjar-nos temporalment en un hotel en la Meridiana, vam tenir a veure com les persones que havien vingut del barri i d'altres barris de Barcelona a oferir la seva solidaritat i ajuda, rebien cops de porra per part dels antidisturbis de la Urbana; una càrrega brutal, inexplicable, que va produir més de 10 ferits i per la qual encara estem demanant justícia.

Després de la càrrega, molts -entre els quals alguns de nosaltres afectats- encara van haver de sofrir insults, ofenses i fins i tot intimidacions, amenaces.

Tot és part d'una estratègia molt clara: en les Cases Barates de Bon Pastor segueixen vivint 600 famílies, entre les quals molts són membres dels Avis del Barri, una associació d'afectats que demana respecte per als inquilins de renda antiga. El desallotjament, la càrrega i les intimidacions van servir perquè a ningú dels afectats de les pròximes fases se'ls ocorri demanar el que nosaltres estem demanant.

De la mateixa manera, ens van tirar de l'hotel quan encara en els pisos de reallotjament no havia ni llum ni aigua; vam haver d'allotjar-nos per diversos dies en cases d'amics; dos dels pisos (nous, que se sàpiga) ja tenen esquerdes; ens van cobrar totes les instal·lacions dels subministraments i damunt més de 1000 euros per a recuperar les nostres pertinences.

Tot és part de la mateixa estratègia: espantar a les pròxims veïns del barri, i a la gent que els vulgui donar suport, per a deixar-los clara una cosa: que el Barri de Bon Pastor pertany als especuladors, a les promotores immobiliaries i constructors, i als seus aliats i familiars en l'Ajuntament i en les Associacions de Veïns; no a les persones que hem viscut en ell tota la nostra vida.

La Unió Europea va pagar amb molts milions dels fons de cohesió la "remodelació" del nostre barri; però en cap moment es va dir que "remodelació" havia de significar destrucció del patrimoni històric i alliberament d'espai per a construir pisos; ni que "reallotjar als residents" signifiqués negar-los les indemnitzacions que els pertanyen.

Nosaltres seguim demanant el que ens toca per llei, i les persones que ens donen suport segueixen lluitant perquè les Cases Barates de Bon Pastor no siguin un record del passat. Si no fora pels guanys que els polítics i els empresaris es volen dur per a les seves butxaques, no faria mancada ficar als habitants del barri els uns en contra dels altres.

Volem denunciar l'amiguisme i la corrupció de les Associacions de Veïns; les mentides i la falta d'escrúpols de l'Ajuntament i del Patronat Municipal de l'Habitatge; la violència de la Guàrdia Urbana; i la hipocresia de qui per por o per conveniència econòmica prefereixen posar-se del costat dels especuladors abans que del costat dels seus propis veïns. Però per sobre de tot volem expressar la nostra més profunda solidaritat a totes les persones que lluiten pels seus barris i pel seu territori, en contra de les màfies immobiliàries i en contra de l'especulació Només a força de les lluites, de la unió i de la solidaritat arribarem a parar aquesta màquina de fer diners que sempre afavoreix als mateixos, els amos del poder.

ELS NOSTRES BARRIS NO ESTAN EN VENDA!
ESPECULADORS, FORA!!!


 
Comunicats i Convocatòries
24/10/07
Sindicat de Periodistes
de Catalunya
VilaWeb StAP
Sant Andreu INFORMa't
Setmanari de Comunicació DIRECTA
 
VilaWeb
  El Punt
Tornar