per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Ritme Andreuenc

'Andreuenins'

Xavier Gómez

Bons 'amics' dels Barcelonencs Benpensants. Bona gent en general, política i estèticament correctes. Un pèl faxendes tipus "finolis" -alguns- i discrets, molt discrets. Mai, mai, trenquen un plat, si s'ha de fer cas al que ells mateixos expliquen.

Són nascuts fora -de Sant Andreu de Palomar vull dir- i fa temps -molt temps, si s'ha de fer cas al que ells mateixos expliquen- que ja es consideren andreuencs. I això sempre és d'agrair.

Sovintegen alguns bars, algunes Entitats, alguns comerços... i, tant com poden, el 'poder'. Ja se sap, per ajudar, per aconsellar, per influir positivament. Modestament, clar.

No es foten mai en aldarulls ni en política. Res de recolzar, tot el contrari, moviments 'agitadors' de la bona convivència i els bons costums: ni 'salvem el Cementiri', ni 'el meu poble', ni aquesta web...
Ja veus com va acabar la vegada que no van poder evitar donar un cert recolzament a coses així: "...ara hi ha una rambla on hi 'tindria' d'haver un modern 'boulevard' ! "

Són, sens dubte, gent assenyada. Saben molt bé el que volen i n'estan segurs de saber molt bé com aconseguir-ho.

Al cap d'avall molts d'ells tenen una ampla experiència en cercles selectes de la Ciutat. I unes immillorables relacions amb els Representants Oficials de la Ciutat. Són carn i ungla, vaja, amb les Administracions -allò de "qui té padrins es bateja"- amb una més que amb l'altre, però, més que res per allò altre del sol que més escalfa.

I en saben molt, també, de defensar els seus interessos. I els de tots els 'sanandreuencs'. I si no, que preguntin als seus amics de l'"elit" del 'Districte', que si no fos així no compartirien pas, ni els hi beneirien, ni subvencionarien projectes. Projectes contrastats, res d'aventures. Projectes que en altres "barris" de la Ciutat demostren la seva idoneïtat.

Que aquests projectes tinguin poc a veure amb el tarannà de Sant Andreu de Palomar és -si s'ha de fer cas al que ells mateixos expliquen- precisament, una garantia de solidesa, d'adequació a la realitat metropolitana, d'harmonia amb el disseny descentralitzat que centralitza radialment, per "barris", la Casa Gran.

Que aquests amics 'andreuenins' siguin maldestres i grisos en l'aplicació seguidista i gens imaginativa d'aquests projectes descentralitzadorament centralitzats, és només una circumstància.


I és que aquests bons amics 'andreuenins' tenen capacitat sobrada per a treure profits de circumstàncies adverses: Ells sempre, sempre, hi surten guanyant.

I, ben mirat, si per a beneficiar-se 'ells' i alguns dels seus amiguets 'barcelonencs', tot el mal que fan és escampar mediocritat, doncs tampoc és tant greu.

Que Sant Andreu de Palomar acabi "...assumint el que el Destí l'hi ha deparat": ser un gris, mediocre, aigualit i despersonalitzat "barri" de la Gran-Ciutat-de-Disseny del segle XXI. Que la selecte Penya dels 'Adreuenins / Barcelonencs' se'l venguin per quatre €uros... això, tot això, és una altra història.Sant Andreu de Palomar
abril 2002


Xavier Gómez
xagori@sant-andreu.com


tornar 'Opinió STAP'

Fòrums
inici pàgina

xagori
La Història de STAP
WEB STAP - Pàgina Inici
20 d'abril. Anniversari de l'annexió forçada
webstap@sant-andreu.com
tornar