TV 3

©
xagori - WEB STAP
La telenovel·la de TV3 que pren com a referència Sant Andreu de Palomar
S'emet de dilluns a divendres en horari de sobretaula (s/ les 15.40)
RESUM
CAPÍTOL 611
del dijous dia 10/07/2003

.. A casa la Montse no han pogut dormir. És un dia trist. La Montse no vol que el Narcís vegi com preparen la maleta de l'Isaac i li dóna diners perquè ell, l'Ivan i el petit vagin al zoo a veure els dofins. Però el Narcís, tot i la il·lusió que li feia ensenyar els dofins a l'Isaac, diu que s'estima més quedar-se a casa. Al final la Teresa aconsegueix allunyar-los una estona enviant-los a comprar per fer un bon dinar de comiat.

A casa la Núria el Jordi mira de convèncer-la perquè es matriculi pel curs que ve, tot i que la noia ja ha signat el contracte per començar a treballar al setembre. Però a la Núria els arguments habituals del seu pare -aquesta vegada serà diferent, deixa que et demostri...- ja no li fan cap efecte i el talla dient-li que no ha de demostrar res, que li ha deixat menjar a la nevera i, per cert, que li ha trucat la Nati "em sembla que li agrades".. després d'això marxa.
El Jordi telefona a la Nati i queda per dinar amb ella a casa mateix.

La Cecília suspira pel Paco ara que ja ha marxat i està convençuda que no tornarà. La Mari diu que potser ella hauria de fer el mateix i marxar per no ser-hi quan torni el Marcel. S'està plantejant fer cas a una cosina que li va proposar obrir una perruqueria pròpia a Granada. Al capdevall allà hi té un munt de cosins i família i la seva àvia s'anyora...
Arriba la Montse que ve a buscar el xampú de l'Isaac i se la veu feta pols, però ella intenta fer el cor fort i dóna a entendre que tot va bé.

Al bar del Peris no hi ha gaire més alegria. Els parroquians amics intenten treure-li un bon comiat de solter al David, però el noi diu que per comiats està havent-li passat el què li ha passat a la Marta.
Entra la Laura i ella també fa saber que tampoc no fa comiat i de seguida comença a fer preguntes al Fede dels rumors que corren del seu pare: que si ha venut un barco, si ha marxat, etc. El Fede li contesta tot, però també se'l veu moix.

El Quim i el Max fan la posta apunt del vaixell i de passada l'exlampista dóna els darrers consells al seu fill: que es porti bé amb el Dani i que vagi en compte amb les nenes. Li fa por que perdi el cap per alguna noia, tot i que, últimament amb la Kristina no es veuen tant. El Max l'informa que la Kristina té nòvio i que a ell només li agradava com a amiga. És evident que la família del noi no baixa de la figuera.
En canvi ell nano sí que s'adona que el pols del Quim ja no tremola. El pare aprofita aquesta observació per agrair-li que l'hagi ajudat tant a decidir-se a fer allò que realment volia, segurament és això el què li ha salvat la vida.

La família Peris reunida fa broma. La Laura exigeix al David que el casament sigui com cal i que, per tant, ell es quedi a dormir a casa dels seus pares.... El Peris diu que i tant que ha de ser així perquè ells dos han de tenir una conversa home a home.
El David se'n enfot, però quan la Laura marxa, el pare Peris sondeja el seu noi a veure com porta el tema de tenir nens i li demana "un Peris petit". El David no pot creure el que sent.

El Jordi demana al Gus que matriculi a la Núria de tercer curs perquè ella està confosa i quan s'adoni que pot continuar estudiant perquè el seu pare ja no és una nosa, serà massa tard. Li dóna al músic els papers i els diners.
Tot i això, el Gus no té gaire clar que ho hagi de fer sense el consentiment de la Núria.

La Montse i la Teresa van preparant la maleta. A la perruquera la situació se li fa més difícil per moments. Diu que no vol que sigui un dia trits o, al menys, que l'Isaac no se'n adoni, però dit això es posa a plorar i just en aquest moment arriben els nois de la compra. La Montse abraça al nen, que li diu mama, cosa que l'acaba d'estovar.

El Quim continua arreglant el barco, ara sense el Max, i arriba l'Empar.

El Jordi està quedant amb algú per telèfon quan la Nati truca a la porta. La dona ha anat a la perruqueria i de rebaixes, també ha comprat menjar per fer un bon dinar. Ell però, no sembla gaire entusiasmat de veure-la i no li fa cap petó fins que ella no li ho demana.

A casa la Montse ningú no es pot empassar el bon dinar que ha fet la Teresa. Per distreure tota la família, la Montse proposa fer un puzle gran. La seva mare li fa costat aparentant un entusiasme que no sent.
Mentre el fan tenen un sobresalt: truquen a la porta abans d'hora. La Teresa i el Narcís no volen anar a obrir: l'Eduard ve abans d'hora, doncs que s'esperi.
Però la Montse obre i es troba a la Carla, que està patint per ells i li dol molt no haver-los pogut ajudar.

El Quim i l'Empar parlen animadament fins que el Quim ho espatlla una mica oferint-li d'embarcar-se amb ell. La noia contesta que no, però que si pensa tornar potser l'estarà esperant. S'acomiada amb un petó suau als llavis i fent una mica de broma "adéu capità" i el Quim contesta amb un "adéu" entre sec i distret.

Mentre la Montse i la Carla parlen, tornen a trucar a la porta. Aquesta vegada sí que és l'Eduard.
El Narcís està cada vegada més engoixat i diu que l'Isaac no pot marxar fins que no hagin acabat el puzle. L'Eduard mira de no fer més dura la situació i diu que d'acord, que s'espera una estona més al cotxe.

La Nati es va vestint i xerra alegrement. Fa preguntes inofensives al Jordi, que contesta amb to malagradós. Està cada vegada més malhumorat i fuma com un carreter.
La dona li diu que aviat tindrà vacances i que podria fer-li una visita a Tornabous. El Jordi, ara ja fora de control, li diu que perquè ho hauria de voler. Ella queda sorpresa i ell li engega un reguitzell de grolleries i crueltats: "que vol jugar a papes i mames?, que potser es pensa que perquè li ha trobat feina i han fet algun polvet, això vol dir alguna cosa més?, que no s'ha vist? Només és bona per passar una estona de tant en tant, però qui vol lligar-se a una dona amb tres criatures i un pare que es caga a sobre? Etc. Què busca?"
La Nati respon que no busca res, que pensava que ja ho havia trobat i quan sent el to despectiu amb què parla de la família li venta un mastegot i marxa. El Jordi encara l'atura per donar-li alguna cosa que es deixa.

L'Eduard torna i la Montse li dóna tot de coses apuntades i la data de l'aniversari de'n Narcís perquè no s'oblidin de felicitar-lo. L'home diu que sí i també li dóna un número de telèfon on els poden trobar a ell i al nen. Li promet que el cuidarà tan bé com pugui i li agraeix els consells. Li diu que ja quedaran per Nadal i que ella, la Teresa i els nois sempre seran la família de l'Isaac. Fins i tot diu que quan arribi el moment li parlarà del Huari.
La Montse s'acomiada del nen explicant-li que estaran una temporada sense veure's, però que ja veurà que el temps passa de pressa... El seu trasbals va augmentant fins que no pot contenir el plor.
L'Eduard vol dir alguna cosa més, però ara la Montse ja ha perdut completament la serenitat i li crida que se'n vagi.
La porta es tanca i dintre el pis queda la família desolada, plorant.










Antaviana

Setmana 123
Capítol 608 · Capítol 609 · Capítol 610 · Capítol 612 ·

Capítol 613

Històries Imprevistes
Bl@u

El Cor de l'estiu
Channing

Tornar a Pàgina Resums



L'equip de la WEB STAP ©

amb l'esplèndida col·laboració dels amics i amigues
tplana, Spock, Channing, Casablanca, Massagran, Antaviana

i altres 'cardíacs', procurem fer resums dia a dia, per tal que els andreuencs, i la resta de catalans (en el sentit més ampli) coneguem quina imatge es dóna de nosaltres.

webstap@sant-andreu.com

WEB STAP - Pàgina Inici