per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Ritme Andreuenc

SANT ANDREU AGRÍCOLA

Josep Bota

És la nostra voluntat donar-vos a conèixer a través d'aquesta finestreta algunes dades que considerem interessants, si més no curioses, per a copsar la identitat del nostre antic poble de Sant Andreu de Palomar. No és la intenció de fer Història el que ens mou sinó l'humil desig de compartir allò que hem viscut o el que ens ha arribat del testimoni oral de persones que en foren actors.

Sant Andreu gaudí sempre d'un perfecte equilibri socio-econòmic. Hi tingué gran importància, en un primer moment, la seva artesania, consumida al mateix municipi o a la gran ciutat que era a tocar. L'adveniment de l'electricitat i el maquinisme comportà l'aparició d'una indústria familiar que precedí a la implantació de grans fàbriques, avui pràcticament inexistents. Sempre, però, la valuosa aportació de l'agricultura fou l'element aglutinador dels tarannàs del poble.

Potser no sabieu que l'any 1945 hi havia a Sant Andreu més de 150 famílies pageses, és a dir, que es guanyaven la vida gràcies a l'agricultura. O que d'entre les famílies treballadores a la indústria n'hi havia més de 500 que tenien un hortet amb quines collites complementaven els minços jornals d'aquells temps. O bé que l'any 1945 a Sant Andreu hi havia matriculats 104 carros. O que el 1944 a Sant Andreu la verema va començar als voltants de la Mercè i va acabar a mitjants d'octubre.

Dades com aquestes, que pensem ampliar, i d'altres que estimem curioses i també referides a la pagesia, son les que anirem introduint en aquesta 'web'.


Sant Andreu de Palomar, Festa Major 2000


Josep Bota
webstap@sant-andreu.com


tornar 'Opinió STAP'

Fòrums
inici pàgina

WEB STAP - Pàgina Inici
webstap@sant-andreu.com

tornar