habitatge públic de lloguer a les casernes
Comunicat de Premsa
febrer 2005

 
Els andreuencs no ens deixem prendre el pèlEn primer lloc, volem deixar clar que no hi ha cap mena d’acord entre les Entitats de Sant Andreu de Palomar i l’Ajuntament de Barcelona sobre les casernes.
No hi ha acord ni en el que se’ns proposa en el terreny qualificat d’equipaments ni en el d’habitatge. El que hi va haver va ser una reunió, el dimecres 19 de gener, amb l’arquitecte a qui s’ha assignat el planejament d’aquestes parcel·les, i en la qual l’Ajuntament de Barcelona va donar una lleugera informació del que ells preveuen fer-hi.

En aquesta informació, tot i que encara no ha estat analitzada en profunditat, ja vam veure algunes qüestions que, allà mateix, tant les AA.VV. de Sant Andreu de Palomar i de Sant Andreu-Nord Tramuntana com el Grup d’Entitats Sant Andreu per les Casernes, ja vam deixar clar que no permetien cap mena d’acord:

Sobre l’habitatge, l’Ajuntament no ofereix el 50% de pisos protegits, sinó 84.457m2 d’habitatge lliure i 21.114 de protecció. El que pretén és utilitzar el sòl destinat a equipaments i zona verda, tant necessaris per la zona, per construir-hi habitatges dotacionals (com ara 170 pisos per a joves). Això és inadmissible quan es tenen més de 50.000 m2 per fer-hi habitatge públic.

Per altra banda, de la llista d’equipaments públics demanats per les Entitats, vam trobar-ne a faltar alguns de tant necessaris com la Residència Assistida per Gent Gran o els Mòduls Formatius.

A més, cal destacar que en la convocatòria d’aquesta taula d’entitats sobre les casernes, taula que ha anat variant a conveniència del Districte, es va limitar a dues persones el nombre d’assistents del Grup Sant Andreu per les Casernes, grup que agrupa més de trenta Entitats culturals, socials, juvenils, etc., a més de les veïnals. Paradoxalment, l’argument de la gerència del ‘Districte’ utilitzat per deixar fora de la reunió bona part dels que volien assistir-hi va ser que la reunió havia de ser àgil, ja que no s’hi anava a decidir res. En canvi, per part de l’ajuntament de Barcelona hi havia una dotzena de persones, més entitats amb escasa representativitat i arrelament i, fins i tot, una empresa comercial privada, quan les Associacions de Comerciants de la zona no hi van ser convocades.

Un cop aclarit, volem recordar que les Entitats que formem part de Sant Andreu per les Casernes, i els milers de signatures de veïns que ens recolzen, exigim que en el terreny de les casernes tot el que s’hi faci, equipaments socials, parc i el 100% de l’habitatge, sigui públic. A Sant Andreu de Palomar tenim prou mancances per exigir-ho tant en habitatge, en aquest cas agreujada per la falta de claredat en l’adjudicació dels pisos protegits de totes les promocions del Pla Sant Andreu-Sagrera, com en parc i equipaments socials. Tenim prou mancances per merèixer la voluntat política de solucionar-les, per merèixer que la inversió de les administracions faci possible que en un terreny públic no s’hi faci negoci privat.

El Grup Sant Andreu per les Casernes portem un any lluitant pel 100% públic i ho continuarem fent.

Sant Andreu per les Casernes:
ACO - Acció Catòlica Obrera Acció Cristians Abolició Tortura Acció Psoriasi AE Jaume I AE Pare Bertran
AEG Flor de Neu AEG Gregal Ànimes de Foc AJStA - Assemblea de Joves de St. Andreu Assemblea Okupes
AVV Sant Andreu de Palomar AVV St. Andreu-Nord Tramuntana Aula Extensió Universitària Casal Bascònia
Casal Catòlic StA CC Els Catalanistes Comissió de Festes de StAP Diables de StA
El Brot Endavant
E. St. Joan de Mata Factoria Paparote Teatre FAVB Federació d'AAVV de Barcelona Foment Sardanista Andreuenc
Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de StA Grup Pintors Sant Andreu JOC - Joventut Obrera Cristiana

La Lira L'Ateneu MCJ - Moviment Cristià de Joves
Parròquia Sant Andreu de Palomar Parròquia Sant Pacià
Plataforma StA Aturem la Guerra/La Xarxa santandreu.net Satànica Taula de Joves
WEB STAP

manifest
dades estadístiques

Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com

STAP.21 Sant Andreu de Palomar segle XXI STAP.21
per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix
el Terme Municipal de STAP
un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!
L'Harmonia :: ateneu cultural i popular
Sant Andreu Per Les Casernes
TGV : ens hi juguem el nostre futur
Ritme Andreuenc
Coats Fabra anunci d'especulació
ens destrocen Sant Andreu
Sant Andreu ÉS Sant Andreu
el Molí de Sant Andreu
Aqüeducte Palombarium
La XarXa de Sant Andreu
el 20 d'abril, l'annexió forçada
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
Tornar