AQÜEDUCTE
PALOMARIUM
fins fa poc s'havia ignorat completament la procedència del subministrament principal d'aigua a la Barcino romana
La primera conducció d'aigua a Barcino procedent del riu Besòs cal datar-la a la primera meitat del segle I dC, època de l'emperador Claudi.
Amb motiu del projecte urbanístic que preveia realitzar l'ajuntament de Barcelona amb la construcció d'un gran nombre d'habitatges a la zona del Molí del Rec, el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias (CEII) va gestionar amb la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, les oportunes mesures jurídiques encaminades a preservar aquell patrimoni arqueològic i les restes que poguessin subsistir.
Durant la primavera del 2004 es van realitzar una sèrie de prospeccions en l'àrea compresa entre el que fou el Molí de Sant Andreu i el carrer Coronel Monasterio de Sant Andreu de Palomar, a tocar de les casernes militars ja enderrocades. El resultat d'aquestes investigacions ha estat la descoberta d'una conducció o aqüeducte d'origen romà que és el que portava l'aigua del riu Besòs fins als aqüeductes descoberts a la plaça nova de Barcelona.
Pel que fa a aquesta conducció, així com el primer aqüeducte de la plaça Nova, no hi ha cap dubte sobre l'època en que fou construït, durant els 50 o 60 anys posteriors a la fundació de la colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino.
Ritme Andreuenc
WEB STAP pàgina índex
CEII - Centre d'Estudis Ignasi Iglésias
Forat del Vent
Barri de Tramuntana de StAP... passeja-t'hi!
el Molí de Sant Andreu


per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP