per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Les obres de l'AVE a l'estació de Sant Andreu Comtal modifiquen els serveis de mitja distància - EFE
El Periódico 06/01/09


• Demà reobre la parada de Passeig de Gràcia, tancada des de Nadal per canviar la catenària convencional.

El gestor d'infraestructures Adif iniciarà demà les obres de l'AVE al voltant de l'estació barcelonina de Sant Andreu Comtal, fet que obligarà a modificar diversos serveis de Renfe de mitja distància. Aquests treballs s'emmarquen en la construcció de la línia d'alta velocitat entre Madrid, Barcelona i la frontera francesa, en el tram Sagrera-Nus de la Trinitat.

En la primera fase, aquestes actuacions obligaran a modificar els serveis de Renfe de mitja distància que enllacen Barcelona amb Tarragona/Tortosa/Reus, Lleida/Casp i Saragossa, que iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a l'estació de França.

En una segona fase de les obres, ja a finals de gener, es produiran altres afectacions en el servei de Renfe, segons ha informat la companyia ferroviària en un comunicat. Per informar d'aquestes modificacions es reforçaran els serveis d'atenció i informació als clients a les estacions afectades a més d'amb cartells, megafonia de trens i estacions i a través del telèfon 902 24 02 02.

Tram soterrat
La construcció del tram de la línia de l'AVE entre les estacions de la Sagrera i el Nus de la Trinitat, que té una longitud de 4,24 quilòmetres, comportarà una "transformació total" de la infraestructura ferroviària a la zona, segons Renfe i Adif, i s'emmarca en el projecte per portar l'AVE de Barcelona a la frontera francesa.

 

A partir de Reis, i fins al 31 de gener, es donaran de baixa les vies 4 i 6, fet que obligarà a traslladar els serveis de mitja distància cap a Tarragona, Lleida i Saragossa a l'estació de França. Posteriorment, en la primera fase, també s'hauran de suprimir a finals de gener les vies 8 i 10, la qual cosa comportarà noves afectacions en el servei, encara per precisar.

En fases posteriors, es procedirà a desmantellar progressivament les vies que donen accés a les diverses instal·lacions tècniques situades en aquest sector, per alliberar l'espai necessari per construir el tram soterrat de la línia d'alta velocitat i la nova estació de Sant Andreu Comtal.

Aquesta gran remodelació s'iniciarà el 6 de gener, just el dia en què es reobrirà l'estació de Passeig de Gràcia, que ha estat tancada des del dia de Nadal per facilitar el canvi de la catenària convencional.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar