per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 

Foment dóna una empenta a l'AVE i aprova el tram Sagrera-Trinitat - Ramon Comorera
El Periódico 30/03/07


• El ministeri tramita en un temps rècord el pla de 3,7 quilòmetres de vies soterrades.
• El tren circularà el 2009 però sense parar a l'estació, que encara no estarà acabada.


El front nord de l'AVE a Barcelona ha iniciat el compte enrere definitiu. Quan les obres pel sud fins a Sants estan en l'última fase perquè el tren pugui arribar a l'estació a finals d'any com ha anunciat la titular de Foment repetidament, el ministeri ha aprovat de manera definitiva el tram Sagrera-nus de la Trinitat en el temps rècord d'un mes després de rebre la preceptiva declaració d'impacte ambiental. El projecte preveu soterrar 3,7 quilòmetres de vies i construir la gran estació intermodal de la Sagrera, on el tren d'alta velocitat confluirà amb els de Rodalies i les línies L-4 i L-9 del metro.

Aquesta accelerada a un pla que es va començar a tramitar el 2000 sense soterrar les vies i que les més de 300 al.legacions presentades van portar a reconsiderar incloent-hi el cobriment i altres millores, es produeix després de la reunió del 8 de febrer a Madrid entre la ministra Magdalena Álvarez, el president José Montilla, el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Els polítics catalans van demanar a Álvarez que agilitzés el projecte i la desafectació del sòl ferroviari per poder tramitar els plans d'urbanització d'una zona de 163 hectàrees on es construiran, a més de la infraestructura, parcs, equipaments i 8.000 vivendes. La resposta va arribar, finalment i amb una falta de publicitat freqüent en actes de Foment, al Butlletí Oficial de l'Estat de divendres passat.



 

INICI DE LES OBRES
Una vegada aprovat definitivament l'estudi informatiu, Adif, el gestor d'infraestructures del ministeri, encarregarà els pròxims mesos els projectes constructius per poder licitar, adjudicar i començar les obres abans que s'acabi aquest any. Els terminis són molt ajustats, però l'objectiu és que el 2009 l'AVE, i també els trens de Rodalies de Granollers i Mataró, ja puguin passar per les noves vies, malgrat que l'estació intermodal encara no estigui a punt, segons va explicar ahir a aquest diari Jaume Castellví, conseller delegat de Barcelona Sagrera Alta Velocitat, la societat creada per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i Adif per coordinar tot el projecte.

El consistori, per la seva part, també intentarà aprovar, en el poc temps que li queda fins a les eleccions del mes de maig, els plans d'urbanització de l'entorn de la futura estació i dels àmbits de Prim i Colorantes 2. Els tècnics municipals han avançat aquests documents en els últims dos anys i ara es podran finalitzar tenint en compte el que ha establert definitivament el ministeri, segons ha dit el gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer.

Les obres es faran mantenint el trànsit ferroviari actual, igual que s'ha fet a Sants, tot i que el menor volum en comparació amb aquesta estació i l'amplitud del terreny on es treballarà porten el Ministeri de Foment a sostenir que hi haurà poques incidències.


l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar