ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
 

Els trens de Girona no pararan ni a Gràcia ni a Sants - Laura Rahola
El Punt 24/11/05


Aquestes dues parades seran substituïdes per Sant Andreu Comtal -ara només hi paren els Regionals, però no els Exprés-
i l'estació de França, que serà el punt de sortida i arribada de tota la línia.

Els trens de la línia de Girona, Figueres i Portbou deixaran de tenir parada a Passeig de Gràcia i a Sants, i la terminal serà l'estació de França, a causa de les obres del TGV a Barcelona. La nova configuració no començarà a funcionar fins a l'any vinent, probablement a partir del mes de març. Renfe vol endarrerir al màxim les afectacions en un trajecte que, amb prop de 4,5 milions de passatgers l'any, és el més utilitzat de totes les línies de Regionals de Catalunya. Abans, aquest desembre, els trens de Madrid també passaran a l'estació de França. En pocs mesos, Sants deixarà de ser la gran terminal ferroviària de Barcelona i es convertirà en un baixador on algunes línies, com la de Girona, ni tan sols faran parada.

Els trens Catalunya Exprés, que fan el trajecte Barcelona-Girona-Figueres, no s'aturaran ni a l'estació de Passeig de Gràcia ni a Barcelona Sants. Aquestes dues parades seran substituïdes per Sant Andreu Comtal -ara només hi paren els Regionals, però no els Exprés- i l'estació de França, que serà el punt de sortida i arribada de tota la línia. Entre Sant Andreu Comtal i França, és previst mantenir la baixada actual de Clot-Aragó. Els trens Regionals, que tenen més parades i arriben fins a Portbou i Cervera, faran el mateix recorregut dins de Barcelona, és a dir: França, Clot i Sant Andreu Comtal.

 

Renfe encara no ha fixat el calendari per posar en marxa el nou trajecte, però de totes les línies que s'estan canviant per les obres del TGV a Sants, aquesta serà probablement la darrera que es modificarà. Això donaria marge a l'empresa per ajornar els canvis fins al març del 2006.

Aquest mes de desembre, l'estació de Sants, que s'està adaptant per rebre el TGV, comença la fase d'obres que afectarà directament la seva capacitat ferroviària. A partir del dia 4, les dotze vies que ara tenen les andanes es reduiran a vuit. Això obligarà a suprimir l'enllaç directe amb l'aeroport del Prat. A més, es traslladarà part del trànsit a l'estació de França, que des de l'octubre ja rep els trens de València i els internacionals de París, Montpeller i Zuric. A partir del dia 24 de desembre s'hi afegiran els trens Altaria, que enllacen Barcelona i Madrid. L'estació de França assumirà bona part del paper de gran terminal ferroviària que ara té Sants i que, a mesura que avancin les obres, anirà reduint la seva capacitat fins a convertir-se en un baixador. La inversió total que ha fet el ministeri supera els 7 milions d'euros.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin dels Mitjans de Comunicació
imatges -1 -2 - 3 - 4
webstap@sant-andreu.com
Sant Andreu de Palomar Segle XXI - STAP21
Adeqüem l'escut de la Unió Esportiva Sant Andreu !!
WEB STAP - Pàgina Inici
Els Segadors
Fòrum STAP
participa !
l'Escut de STAP
Tornar