ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
infkupació Aturat el tancament de Ca Revolta, que obtindrà llicència d’obertura com a bar i sala de conferències
Vila Web
04/02/04
 

Jutjaran l’ajuntament de Barcelona per violació dels drets fonamentals

El jutjat número 11 del Contenciós Administratiu ha admès a tràmit la demanda contra l'ajuntament de Barcelona de Miles de Viviendas, un col·lectiu ocupa que habitava a diversos immobles desocupats del Turó de la Peira. Els demandants acusen l’ajuntament de vulneració del dret fonamental a la inviolabilitat de domicili. Els fets es remunten al 22 de setembre de 2003, quan la policia municipal va desallotjar per ordre del regidor del Districte de Nou Barris, José Cuervo, tres edificis ocupats des de feia diverses setmanes. Els edificis eren el domicili habitual de 40 persones. Segons ha informat Liberinfo, la llei preveu que només un jutge pugui procedir al desallotjament d’un domicili habitual i que sempre s'ha de vetllar perquè es garanteixin els drets dels habitants. Es dóna la circumstància que els edificis desallotjats eren gestionats per REGESA, una empresa de titularitat semipública presidida per José Cuervo, el responsable de l’ordre de desallotjament. La vista s’ha fixat per al dia 24 de febrer.08/11/03
 

Suspenen el desallotjament del centre Les Naus a Gràcia

Un centenar de joves es van concentrar ahir davant del centre social ocupat Les Naus, al barri de Gràcia, per impedir l'entrada d'un funcionari del jutjat disposat a fer efectiva l'ordre judicial de desallotjament. Davant l'oposició dels joves, el funcionari va suspendre temporalment el desallotjament i en va informar el magistrat, que haurà de decidir si demana col·laboració policial. [Efe]23/09/03
 

Desallotjats els immobles ocupats del Turó de la Peira

La Guàrdia Urbana va desallotjar ahir "sense incidents" uns 40 okupes de diversos habitatges dels carrers Sant Iscle i Montsant, al barri del Turó de la Peira de Barcelona. Amb una ordre del regidor del districte, els agents "van convidar a marxar" els ocupants de les vivendes propietat de l'empresa municipal Regasa. Tot i que fonts de la Guàrdia Urbana van assegurar que el desallotjament es va ajustar a la legalitat, els okupes presentaran avui una demanda contra l'Ajuntament de Barcelona per vulneració de la legislació vigent, ja que "l'actuació policial es va produir després de les 48 hores que la llei preveu per fer aquest tipus d'acció". En aquest sentit, el col·lectiu va explicar que encara que les pancartes es van penjar divendres passat, "fa temps que hi dormia gent".
D'altra banda, una vintena d'okupes de Sant Andreu van entrar ahir en una casa del carrer Ignacio Iglesias d'aquest barri que, segons el col·lectiu, porta 15 anys tancada.


Indymedia
22/09/03
 

DESALLOTJANT ARA MATEIX LES MILES DE VIVIENDAS

Atenció, en aquests moments, dilluns 22 de setembre a les 7:45h del matí acaben d'arribar al carrer Sant Iscle 49-51 de Barcelona desenes de dotacions policials que estan assaltant els edificis okupats pel projecte les miles de viviendas des de fa diversos dies.


Indymedia
22/09/03
 

L’assemblea de Miles de Viviendas estem okupant al Turó de la Peira

El procés d’okupació progressiu iniciat fa una setmana va culminar el divendres 19 de setembre al matí. Ara mateix, una cinquantena de persones estem vivint en els blocs 49 i 51 del carrer Sant Iscle i en el 16-18 del carrer Montsant. La voluntat de l’assemblea amb aquesta acció és doble. Per una part, fer una denúncia directa dels milers d’habitatges buits que existeixen a la ciutat de Barcelona. Per l’altra, fer una crítica directa de l’enriquiment immobiliari de grans empreses o grans corporacions, amb capital sigui públic o privat, a costa d’hipotecar les nostres vides. Aquesta denúncia es fa mitjançant l’okupació d’habitatges per a viure-hi.
L’illa de cases en la qual hem entrat a viure forma part d’un PERI (Pla Especial de Reforma Interior) que fa més de 10 anys que s’està duent a terme. L’assemblea no té cap voluntat d’interferir en aquest procés, que sabem que ha estat llarg i dolorós per a la majoria dels veïns. Simplement, volem okupar aquests habitatges sabent que són els darrers dins del procés d’execució del PERI i que estaran buits durant alguns anys. Els okupem perquè som precaris que no volem assumir el xantatge que suposa hipotecar la vida per tenir un lloc on viure. Tanmateix volem expressar el nostre suport als veïns i denunciar la manera com les administracions públiques gestionen aquests plans. El procés es caracteritza per la manca de transparència i les pressions a les quals sotmeten als veïns. Els PERIs acaben enriquint empreses amb capital públic i precaritzant els habitants dels pisos expropiats amb tractes injustos.
Alguns habitatges de l’illa de cases en la qual vivim han estat afectats per l’aluminosi o poden estar-hi actualment. Creiem, per una banda, que el perill no és greu perquè encara hi ha desenes de veïns que continuen vivint en aquesta illa i, per l’altra, que l’administració utilitza l’argument de l’aluminosi per justificar el nostre desallotjament. Ens preguntem per què les administracions públiques que gestionen el pla no han mostrat la seva preocupació per aquest tema fins a la nostra entrada. De totes maneres, ben aviat s’iniciaran proves per part d’arquitectes qualificats per aclarir l’estat precís de les finques okupades.


el Periodico de Catalunya
20/09/03
 

Esquàters ocupen 30 pisos del Turó de la Peira

Desenes d'esquàters van culminar ahir un procés d'okupació que ha durat uns quants dies i inclou uns 30 pisos distribuïts en cinc blocs del Turó de la Peira. Les vivendes estan afectades d'aluminosi i van pertànyer a famílies que han estat expropiades i reallotjades en altres edificis.
Aquest col.lectiu pretén denunciar la lentitud i "falta de transparència" dels processos expropiatoris a la ciutat, que permeten que "un pis estigui buit" amb "finalitats d'especulació", va explicar un portaveu del grup. Part dels joves que s'han instal.lat als blocs aluminosos, als carrers de Sant Iscle i Montsant, no havien participat mai en cap altra okupació però van decidir sumar-se a l'acció amb finalitats reivindicatives.
Els okupes van explicar l'objectiu de la seva iniciativa als veïns --unes 10 famílies-- que queden als immobles per evitar un conflicte al barri.

DESALLOTJAMENT IMMINENT
No obstant, fonts municipals van assegurar ahir que aquesta fase del llarg procés expropiatori que afecta el Turó de la Peira estava sent especialment ràpida i que els cinc blocs en discòrdia seran enderrocats tan bon punt finalitzi el reallotjament de les famílies pendents.
Les mateixes fonts van explicar que al seu lloc es construiran 160 pisos en què s'han d'instal.lar els afectats d'altres blocs, i que en conseqüència la demolició és urgent. Per aquesta raó, l'ajuntament forçarà que el desallotjament dels okupes es produeixi "com més aviat millor".


el Periodico de Catalunya
17/02/03
  Desallotjats 20 okupes de l'antiga seu d'Hisenda al carrer Avinyó

La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquest matí una vintena de joves que des de dissabte passat ocupaven una antiga seu d'Hisenda situada al número 15 del carrer Avinyó de Barcelona. L'immoble estava desocupat des de feia 20 anys.
El desallotjament s'ha dut a terme sense incidents, i els joves que eren al local no han oposat resistència. Una desena de dotacions antiavalots s'han desplaçat a la zona sobre les set del matí, i 20 minuts després ja s'havia portat a terme el desallotjament.
"Espai alliberat per a la guerra" Un centenar de joves van ocupar el local dissabte passat al final de la multitudinària manifestació contra la guerra de l'Iraq. La intenció dels okupes era convertir aquest immoble en un "espai alliberat contra la guerra", on es portessin a terme activitats antibel·licistes.
Fonts pròximes al col·lectiu okupa han explicat que el seu objectiu era organitzar jornades contra la guerra tots els dies d'aquesta setmana al citat immoble. Les mateixes fonts han assenyalat que és "una acció de desobediència civil que es podria reproduir en els pròxims dies en altres edificis de la ciutat".

> Aturat el tancament de Ca Revolta, que obtindrà llicència d’obertura com a bar i sala de conferències
24/01/03
 

CA REVOLTA OBERTA.
Dos dies de suport a Ca Revolta, per aconseguir una Ca Revolta plenament oberta.

Estimats amics i amigues:
La primera cosa és aprofitar per a desitjar-vos un bon any 2003, malgrat que les actituds bel·licistes de Bush i del seu acòlit Aznar, sembla que ens obligaran a treballar activament per la pau, i que la desídia mantenida front al desastre del Prestige faran que la solidaritat amb els pobles gallecs i de tot el mar cantàbric haja de seguir ocupant bona cosa de les nostres energies en aquest any que comença.
La segona és agrair-vos profundament la vostra solidaritat davant els problemes burocràtics que està patint Ca Revolta. La veritat és que ha sigut emocionant vore la quantitat de signatures, de correus electrònics, d’oferiments diversos, d’articles d’opinió a la premsa... que han mostrat el seu suport a aquest projecte.
I informar-vos que AQUESTA SOLIDARITAT HA DONAT ELS SEUS PRIMERS FRUITS: la jutgessa no ha acceptat l’execució cautelar de sentència que havien reclamat els dos veïns demandants, amb la qual cosa L’AMENAÇA DE TANCAMENT HA QUEDAT PARALITZADA; i d’una altra banda l’Ajuntament de València HA DONAT LLICÈNCIA D’APERTURA, PERÒ COM A BAR I SALA DE CONFERÈNCIES. És a dir, les autoritats han donat passes positives encara que no suficients, doncs, com ja sabreu, la llicència de Bar i Sala de Conferències no ens permet fer actuacions en directe, el que impediria realitzar tot el programa de teatre, dansa i música, i ens retallaria l’horari de tancament a la 1.30 h, la qual cosa ens estrangularia prou econòmicament.
En fi, QUE HEM GUANYAT UNA PRIMERA BATALLA, PERÓ ENS QUEDA UNA SEGONA PER GUANYAR: LA D’ACONSEGUIR LA LLICÈNCIA MUNICIPAL QUE ENS PERMETA REALITZAR EL PROJECTE SENCER DE CA REVOLTA, el que presentàrem en la sol·licitud inicial i per al qual ens donaren la llicència d’obres. És eixe projecte a favor del teatre en valencià, dels nostres cantautors, de la gent jove, de la nostra cultura en totes les seues manifestacions el que volem i creiem que és necessari realitzar a la nostra ciutat

Per a celebrar aquesta primera petita victòria i agrupar forces per a la segona, us convidem a
DOS DIES DE SUPORT A CA REVOLTA, ELS DIES 24 I 25 DE GENER
amb un munt d’actuacions solidàries teatrals, musicals, de reflexió,... que voreu al programa que us farem arribar.
El punt més àlgid serà el dissabte 25 de gener cap les 20,30 h de la vesprada amb la lectura del pregó des del balcó de Ca Revolta a càrrec de Xavi Castillo.
Ens ho passarem be i al temps mostrarem la voluntat d’aconseguir una CA REVOLTA PLENAMENT OBERTA. Us esperem. Una forta abraçada.

24 DIVENDRES
20,00
EXPOSICIÓ - Inaguració d'exposició col·lectiva d'obra per a la III Rifa de l'Art 20,00 PREMIS PREVARICA 2003 - Gala d'entrega de Premis Prevarica 2003 Qui rebrà el premi PREVARICA 2003 a la millor voluntat de fracàs?. Espectacle de cabaret dolent.
21,30
MOSTRA DE FESTA TRADICIONAL AL CARRER - Dansades al carrer. Dimonis de Massalfassar. Tabals i dolçaines.
23,00 CONCERTS - Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Clau de Lluna-Jazz, Eva Dénia i Carles Carrasco interpreten Brassens, Miquel Gil, Bluestafari.
25 DISSABTE
19.00
TALLER - Taller de Materials per a resistir amb Rafa Xambó, Trini Simó, Tino Villora i M. Molins.
20,30
MARXA PELS BALCONS - Composició de Pedro Vallbuena amb vent metall, PREGÓ CA REVOLTA - amb Xavi Castillo i Mariló Rodríguez, VIDEOPROJECCIONS, ACCIONS ARTÍSTIQUES.
23,00
NIT DE CANTAUTORS - Joan Amèric, Julio Bustamante, Òscar Briz, Carles Carrasco, Rafa Xambó i la Fusteria


el Periodico de Catalunya
03/09/2002
  La falta d'antiavalots posterga un desallotjament d''okupes' a Sants

No va ser necessari recórrer a encadenaments ni resistències èpiques. Els okupes de La Torreta, a Sants, van desmantellar totes les seves estratègies ahir al matí després de saber que no s'efectuaria el desallotjament previst per falta d'efectius policials antiavalots. La comissió judicial que es va presentar al número 77-79 del carrer d'Olzinelles va suspendre el desallotjament després d'esperar en va, durant una mitja hora, que arribessin els agents.

Una font oficial de la Direcció Superior de Policia de Catalunya va assenyalar que els agents no s'hi van presentar perquè "estaven realitzant un altre servei, programat prèviament", que no va concretar. Altres fonts policials van precisar que molts d'aquests agents han estat destinats a llocs fronterers amb França en un dispositiu contra ETA.
L'EXEMPLE DE CAN MASDEU Els esquàters havien previst una acció de resistència similar a l'efectuada a l'abril a Can Masdeu, on es van encadenar a la façana i a elements de la casa per aturar el desallotjament. Gairebé un centenar de simpatitzants i okupes es van concentrar cap a les nou del matí al davant de l'immoble. L'oposició dels vuit habitants de la casa a abandonar-la, sumada a la pressió dels que els recolzaven des de l'exterior, feia necessària la presència --com en altres casos-- dels agents antiavalots.
Els afectats tenien l'esperança que el desallotjament no es produís perquè havien sabut que la policia va enviar un comunicat a la jutge que instrueix el cas on alertaven que no disposarien d'efectius per a aquesta mena d'intervenció fins a d'aquí a 10 dies. Les expectatives dels okupes es van complir, encara que l'amnistia forçosa podria tenir els dies comptats. Els joves esperen rebre una nova ordre de desallotjament en els pròxims dies, encara que estudien la possibilitat d'arribar a alguna mena d'acord amb el propietari de l'edifici, que posseeix altres finques.
Molts dels membres de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) --antiavalots--, encarregada dels desallotjaments, es troben destinats a Puigcerdà (Cerdanya) i la Jonquera (Alt Empordà), segons les fonts policials consultades. La missió actual de molts dels 140 agents que componen la UIP és reforçar els llocs fronterers per tractar d'impedir que els travessi algun comando itinerant d'ETA, com va passar a primers d'agost. Això va propiciar la campanya de bombes al litoral mediterrani, en especial a la població alacantina de Santa Pola.
OPERACIONS A NAVARRA Les mateixes fonts assenyalen que aquesta unitat de la UIP, amb seu a Barcelona, va participar la setmana passada en la clausura de diverses seus de Batasuna a Pamplona i altres localitats navarreses. Per això, molts dels seus membres es troben descansant. A més, el cap de la unitat policial era ahir a Madrid. Les accions d'ETA i la il.legalització de Batasuna, en ple període de vacances, ha originat la falta d'efectius.


el Periodico de Catalunya
01/09/2002
 Els 'okupes' es mobilitzen per un nou desallotjament

Veïns de Sants i okupes de tot Barcelona es concentraran demà al davant de La Torreta, un edifici que està situat al número 77-79 del carrer d'Olzinelles, per intentar evitar-ne el desallotjament. La decisió judicial ha tornat a mobilitzar el col.lectiu, després d'un estiu tranquil en què s'ha frenat l'allau de desocupacions policials de principis d'any.
La Torreta, propietat d'un particular, va ser ocupada fa més de dos anys i hi viuen vuit joves que col.laboren en diferents centres socials. Per això, diverses entitats del districte, com ara el Centre Social de Sants, i les associacions de veïns de Sants i la Bordeta recolzen la permanència dels okupes.
Els joves tenen previst encadenar- se a la façana de l'edifici, entre altres accions, com ja van fer amb èxit davant l'intent de desallotjament de Can Masdeu, al barri de Canyelles, a finals d'abril.
POR D'UNA ALTRA OFENSIVA Els esquàters temen que comenci una altra ofensiva de desocupacions, ja que aquesta setmana s'han portat a terme dues intervencions policials als carrers de la Sagrera número 145 i de Verdi, 174, on s'exhibien diverses pancartes okupes tot i que no hi vivia ningú.
Costi el que costi, el col.lectiu vol evitar, amb mètodes pacífics, la des- ocupació de La Torreta. El desallotjament --com la concentració-- està anunciat per a les nou del matí, però els esquàters tenen l'esperança que no es produeixi. Asseguren que a l'expedient del cas hi ha un comunicat policial que alerta que, encara que el desallotjament és factible, "no hi haurà cossos antiavalots disponibles a la ciutat de Barcelona fins a l'11 de setembre".

CAN MASDEU
Indymedia
La xarxa de contrainformació estrena la web antiUE2002
liberinfo
Vila Web
les comunicacions a STAP
WEB STAP Pàgina Inici
Fòrum de STAP