Cartes Obertes
2a.
Carta Oberta
de Xavier Gómez Ribera
a l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar
Cartes Obertes
 


Sant Andreu de Palomar a 1er. d'octubre de 2006


Ve´ns,

Sembla ser que no teniu intenció de contestar a aquest veí compromès, i em sap molt greu.
Tampoc heu publicat la Carta Oberta de l'1 de setembre al vostre butlletí 'Sant Andreu de Cap a Peus' a la secciˇ 'Els ve´ns escriuen' com us vaig demanar.


Perquè menyspreeu aquest veí que porta un grapat de temps respectant-vos? I no només això, sinó col·laborant amb vosaltres i ajudant a que campanyes i projectes siguin reeixits (ara em ve al cap La Rambla, uns quants cartells, la conversió -núm. 222- del 'Cap a Peus' en revista, el Cementiri... ). Quins motius hi ha per a aquesta actitud? No seran personals i per tant fora de lloc, oi?
De què teniu por?


No us deu haver satisfet que donés la meva opinió d'algunes actituts i actuacions d'aquesta Junta, això ho entenc. Però em costa estar callat per 'correcció política' quan tinc la impressió de que s'han sobrepassat límits. I és per això que tantes vegades, l'última amb la Carta Oberta de setembre, us he demanat que expliquéssiu obertament quins motius us han portat a actuar de manera tant poc convincent pels interessos dels que dieu representar, els dels veïns i veïnes andreuencs, i, també, el perquè d'aquest menyspreu que impedeix que els afers que estan pendents de resoldre (TGV, Coats Fabra, Línia 9...) es puguin afrontar amb unitat d'acció, consensuadament, assembleàriament, amb força mediàtica local, sense deixar ningú arraconat ni desinformat.

L'única raó que se m'ha brindat, i això no com a Junta, és que us és difícil treballar amb mi i que el vostre president és incompatible amb la meva manera de ser i de fer.
És això? Motius personals d'algun membre de Junta? Caram, si és això digue-ho i potser fins i tot hi estaré d'acord. No és fàcil fer veure que es treballa amb mi. Burxo, discuteixo i argumento, sí, és veritat, però respecto els acords a que s'arriba bo i que no em complaguin
, no hi sóc deslleial i treballo, no ho faig veure, treballo.
Sóc així i sóc fill i veí de Sant Andreu de Palomar. I vosaltres sou una de les Associacions de Veïns de Sant Andreu de Palomar, amb el que això comporta. No sou un grapat de funcionaris recelosos de veïns activistes, o no haurieu de ser-ho, no és veritat?


A qui dirigiu el vostre missatge i els vostres serveis, els veïns i veïnes andreuencs, potser esperin una altra cosa d'una Associació de Veïns. Potser esperen que el que feu sigui legal però també legítim. Potser esperen que no mostreu despreci cap els veïns i gran apreci cap el 'poder'. Potser esperen que sapigueu ser combatius i sumar sinèrgies i no escapçar-les. Potser esperen que no us cregueu superiors a la resta i que procureu dialogar, sobretot amb qui us ho ofereix reiteradament.
Jo ho espero.


Deixeu, però, poques opcions de moment, o bé s'us diu amén a tot i es treballa per a vosaltres no amb vosaltres,
o bé es deixa d'intervenir en els afers, les potinades i les especulacions que afecten el nostre poble, abdicant en vosaltres el dret que dóna ser-ne fill i veí.

M'agradaria estar equivocat i confio que no us posareu vosaltres mateixos en entredit constantment. M'agradaria parlar-ne, dialogant, públicament amb vosaltres de tot això, perquè del que sí n'estic segur és de que podeu anar equivocats, o no, però no amagueu res inconfessable.

A la vostra disposició, com quasi sempre.

 


Xavier Gˇmez Ribera
xagori
webmestre de la WEB STAP


Es pot vetar un veí ?
enquesta oberta


· xagori
· Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar
· Estatuts (?)
· Comissió Salvem el Cementiri
· Grup Sant Andreu Per Les Casernes
· T.G.V.
· Coats Fabra
· Sant Andreu RAAAmbla

tornar