Línia en que es basarà la
 
Que a l'any del Fòrum de les Cultures una petita i endèmica cultura mil·lenària vulgui dir la seva des de la ciutat que organitza el muntatge, és inesperat per a ells, els costarà imposar-se i diluïr-ho malgrat tots els seus mitjans i el seu poder, no sabran fer-ho, perquè no tenen experiències prèvies de com fer-ho.
I els portem avantatge en això, perquè mai en la seva història Sant Andreu de Palomar ha estat tant en perill de ser venuda a trossets en perjudi nostre, dels andreuencs, i per a beneficis inconfessables i no defensables. Malgrat això, hem arribat al segle XXI (més de mil anys d'Història) amb prou cohessió com per a que no hagi desaparegut el ritme andreuenc dels nostres avantpassats.

És a dir, si juguem bé les nostres cartes, utilitzem bé les nostres eines i aconseguim que molts ho entenguem així i que ho defensem... els tenim vençuts.

Afortunadament el sentiment andreuenc, de pertànyer i formar part de Sant Andreu de Palomar, està més viu ara que no pas uns anys enrere, prou fort com per a plantar cara a les potinades que ens volen fer ara amb l'excusa del T.G.V., que són terribles, de la dimensió de la barrera de la Meridiana o de l'esquarterament en dos 'districtes'. Ara ens juguem molt més que si un carrer està ben asfaltat o no, fins i tot ens hi juguem bastant més que amb La Rambla.
La magnitud del que ens ve a sobre és tal, que necessitarem ser tots, o la gran majoria, els que ens hi afanyem i quant abans millor. Perquè l'endarreriment del 'AVE' no serà etern i és el màxim de temps que tenim per plantar cara i evitar que ens desintegrin com a Comunitat.

I això són faves comptades.

A les necessitats no resoltes que tenim com a ciutadans i veïns -- llars d'infants, pisos tutelats per a la vellesa, ambulatori, escoles, aparcament... pisos assequibles...-- ens hi volen afegir l'augment que comportarà l'especulació dels pisos, amb milers de nous veïns, que no portaran les necessitats resoltes sota el braç, sinó que augmentaran la pressió sobre les que ja tenim. Això per una banda.

Per una altra, al no ser els nostres vells i els nostres joves els que vagin a ocupar aquests nous habitatges, als nouvinguts els costarà entendre el ritme andreuenc. I l'acoplament, per no parlar de la integració, serà complicat i molt probablement distorsionador.

I, per fi, si no som capaços nosaltres de ser els que 'decidim', ni tant sols els que 'opinem', de com necessitem i volem que es faci tot això a casa nostra, haurem hipotecat les possibilitats de poder fer-ho en el futur.

Això, també, són faves comptades.

Per això la línia que seguirà la WEB STAP en aquest afer serà la de potenciar que sigui tot Sant Andreu de Palomar com a Poble, com a comunitat, qui es senti afectada per la nova potinada i que això estigui emmarcat en el perill que l'AVE representa per a nosaltres, en el futur, en la desfeta i desintegració d'això que centenars de generacions d'andreuencs han, hem, anat conformant fins ara.


Sant Andreu de Palomar 23 de febrer 2004

Xavier Gómez Ribera
xagori
webmestre

Tornar
Casernes de Sant Andreu
STAP.21 Sant Andreu de Palomar segle XXI STAP.21
per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix
el Terme Municipal de STAP
un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!un ànc per comptes del colom a l'escut de STAP !!
TGV : ens hi juguem el nostre futur
les casernes
Ritme Andreuenc
La XarXa de Sant Andreu
RAAAmbla.21 · sense nyaps
Sant Andreu ÉS Sant Andreu
el Molí de Sant Andreu
el 20 d'abril 2003 :: 106 anys d'annexió forçada
Fòrum STAP
webstap@sant-andreu.com
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP