Notícies STAP

entrevista publicada al número 74 de juny 2007

___La Entrevista___


i molta merda. En Jordi Garcia és un bon xaval, em va dir que hi havia la possibilitat que el fotessin al carrer a ell, que està contractat i té un sou, encara que el contracte pel que vaig veure era bastant escombraria.
Això es va arreglar, van fer passar per l'adreçador al Jordi, el programa es suprimeix i ell podia fer un programa però no es podia parlar de 'política'.
Això es una cosa idiota perquè a mi no m'interesa la política dels polítics, dels partits, la política és tot en la vida, parlo de fets, de coses concretes, però a ells no els hi agradava i deien que això era política.
P. El Trinijove nega les pressions del Districte i es justifica dient que: "els continguts del programa s'apartaven dels objectius de la Fundació", que en penses?
Jo com porto VilaWeb de Sant Andreu vaig fer un article amb la notícia i vaig haver que contrastar opinions. Vaig trucar al Trinijove i també al Districte de Sant Andreu, que diuen ells. El de Trinijove deia que ell de cap manera admetria pressions i els del Districte deien que ells mai pressionerien a una emissora privada.
P.Aleshores no van donar cap argument?
Sí, deien que s'apartava dels continguts de la Fundació, l'Ignasi em va tenir una hora parlant per telèfon, total entre aquest i els del Districte un matí perdut, perque vaig dedicar-me a parlar amb gent que tiraven pilotes fora.
És més, a la darrera Mostra d'Entitas al Parc de la Pegaso, qui portava la megafonia per primera vegada, que jo recordi, va ser Radio Trinitat Vella que varen editar una enganxina molt maca que surt amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, molt curios.

Es venen no per un plat de llenties sino per una enganxina, que barats no? No sé, no em fa bona olor el tema aquest a mi.
Per què creus que el Districte et considera una persona molesta, non grata?
Perquè sóc una persona independent, dic les coses com les sento, com les penso i no els deu agradar coses que dic. No sé perquè un veí és tan molest, no sé perquè l'Ajuntament de Barcelona agafa i quan surt el .Cat em roba, es queda el Sant-Andreu.Cat si és meu des de fa 10 anys, no el faràn servir, ells foten "santandreu" tot junt. Sóc una persona molesta pel poder i per segons quin tipus de gent sens dubte, no tinc més veritat que la meva, però amb els llepaculs i els pocavergonyes, amb els centralistes, amb els que fan acopi i abús del seu poder clar que sóc molest.

<- inici

S'ha denunciat públicament aquesta censura política que fa l'Ajuntament prohibint la xerrada de l'Harmonia, el programa "Tot un poble", etc?
Com a Harmonia es va fer un comunicat, pel tema de la ràdio no.
Jo vaig intentar dona un cop de mà a un xaval que em va semblar que tenia una bona idea, que estava amb la línia que jo segueixo que és considerar, lluitar i promoure que Sant Andreu de Palomar és el meu poble, que fot 2000 anys que existeix i que els de Barcelona són altra història, que Finestrelles que ara li diuen la Trinitat Vella, és també Sant Andreu de Palomar, igual que ho és el que en diuen Nou Barris, i que la Font d'en Fargues que diuen que és d'Horta és de Sant Andreu de Palomar... aquesta és la meva línia i la que portava el programa.
Si després em fan jocs així sota mà i coses rares a mi no m'interessa, tinc les meves maneres de fer, parlant al carrer, posant coses a la web.
Si jo fos a Rúsia o a l'època d'en Franco estaria cagat amb aquesta gent, no sé, jo els considero menys atrevits encara que poden ser igual de perillosos, mira això dels kubotans amb els que et van punxant i fan veure que no et punxen, és clar, arriba un moment que no saps a qui t'enfrontes.
S'ha de tenir en compte que estem a la Unió Europea, que té unes normes, que és una questió de democràcia, i si això és democràcia i si hi ha llibertat d'expressió a mi m'han de deixar dir la meva. Em podem posar traves, algunes me les saltaré i altres pasaré d'elles i faré camí per altra banda.Ràdio Trinitat Vella a la WEB STAP


P.Vols afegir alguna cosa més?
Que és una llàstima que la Trini estigui tan aïllada amb la rotonda que van fer l'any 92, amb la Meridiana, allò sembla la reserva sioux i això es penòs. Que ara a la Trini arribin tants calés, doncs pot ser molt bo pel Barri, el què pasa és que és molt llaminer, és a dir, quan arriben tants diners surten problemes. Amb l'Associació de Veins de Trinitat Vella tinc entès que hi han hagut problemes amb veïns... és que al poder qui no està llepant el cul li fot cop de colze a l'altre.
A més a més, a la Trinitat Vella en realitat us dieu el Coll de Finestrelles de tota la vida des de fa més de 1000 anys, després van posar-hi un hospital i una capella que era la de la Santíssima Trinitat, fa més de sis segles.
Després li van dir la Trinidad Vieja, la Trinidad Sindical, era una altra època. Hi ha també el forat de la roca Foradada per on passava el Rec Comtal.
Sant Andreu és el nostre poble tant allò que li diuen Nou Barris, la Trinitat Vella, Bon Pastor... tot això és Sant Andreu de Palomar, amb 2000 anys d'història des de que l'emperador romà Claudi va fer l'aqüeducte.
Com a Terme Municipal està marcat i fixat, hi ha unes fites que no canvien, però després va arribar l'Ajuntament de Barcelona que com sempre actuava per interessos de poder centralista, i també amb alguns marrans d'aquí de Sant Andreu que també els interessava, van anexionar Sant Andreu. Hi va haver-hi una junta segregacionista que no va servir de gaire perque la reina d'Espanya va dir que què collons.
Barcelona és una mala veïna del nostre poble i ara mateix és una mala madrastra, no només pel què ells anomenen 'barri' de Sant Andreu, que és mentida perque cap barri es diu així, a Sant Andreu de Palomar hi ha el Barri de Mercadal , el de Tramuntana, el d'Estadella, el de Sant Pacià, el de Cases Noves, el de la Trinitat, el dels Indians, el de Bon Pastor, el de Porta, Navas fins i tot, en canvi la Sagrera és del terme municipal del poble de Sant Martí de Provençals.
Això dels districtes són invents de Barcelona, abans la Trini estava al districte de Nou Barris però, clar, al de Sant Andreu li faltaven vots socialistes, aleshores van tallar per on podien recuperar-los, i va ser per la Trini. Tot això són trampes centralistes de polítics de baix nivel que l'únic que saben fer es jugar amb la vida dels demés i amb l'història dels Pobles.

Opinions de Xavier Gómez Ribera (xagori)
Can Don Víctor
març 2002
'Andreuenins'
abril 2002
Comerç
Andreuenc

octubre 2002
Cartes Obertes
setembre
, octubre,
novembre
2006
El meu Poble
juliol
2007

Ritme Andreuenc

Notícies STAP
20 d'abril. Anniversari de l'annexió forçada
WEB STAP - Pàgina Inici
participa
webstap@sant-andreu.com
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP