F
orat del vent
número 9 / novembre de 2000

Editorial

La vida de les persones canvia al llarg del temps. Les circumstàncies obliguen a prendre decisions i mesures que alteren el tarannà que s'ha portat fins aleshores. La vida de les entitats també pot passar per situacions més o menys semblants a les humanes.

El Centre d'Estudis Ignasi Iglésias viu un d'aquests moments. Des del passat 1 d'octubre s'ha acordat amb l'Ajuntament de Barcelona - Districte de Sant Andreu que el CEII ja no atengui les consultes que es feien els dies feiners per la tarda a l'Arxiu Històric Municipal de Sant Andreu. És una situació de normalitat. A partir d'ara seran els propis funcionaris de l'Arxiu Històric Municipal qui atendran aquestes consultes en uns horaris que s'ha establert. Per al CEII això significa un petit canvi. Aquesta atenció a les persones que venien per les tardes a consultar sobre aspectes d'història de Sant Andreu i d'altres ciències socials que afectessin a Sant Andreu i al Pla de Barcelona les hem portat a terme des del mateix moment de la creació com a Centre d'Estudis i abans com Arxiu Històric de Sant Andreu (nom que teníem abans de la creació dels arxius històrics del districte).

Creiem que al llarg d'aquests anys hem fet un servei a tots els qui ens han consultat. I l'hem procurat fer amb la màxima qualitat possible. No som nosaltres a qui pertoca judicar la tasca portada a terme fins ara. Però si que volem dir que ho hem fet amb la màxima dignitat que hem sabut i gràcies sobretot a les ensenyances d'aquell home il·lustre i magnànim que fou el nostre fundador, l'irrepetible Martí Pous (q.e.p.d.). I les persones que més directament ho han anat fent (la Nèlida Celma i la Iolanda Serrano, especialment) han realitzat un labor encomiable en aquesta feina.

Des d'aqueste línies volem expressar a tots els nostres socis, a tots els escolars, a tots els ciutadans i ciutadanes que continuem oberts a totes les consultes que vulguin seguir fent-nos. Evidenment, l'Arxiu Històric Municipal de Sant Andreu i les persones de l'Arxiu que els atendran en les seves consultes ho faran com sempre amb la cura i la qualitat que els caracteritza, però nosaltres, el CEII, continuarem oberts totalment a aquelles consultes que se'ns faci des de la perspectiva de Centre d'Estudis. No és una competència. De cap de les maneres. És seguir oferint un servei que pot ser complementari i, per tant, doblement beneficiós per a tothom. El dia d'atenció al públic és els dimecres, de 17.30 a 19.30 i per consultes que no es puguin realitzar aquest dia telefoneu al telèfon 933 463 990 i s'acordarà el moment de la trobada i consulta.

Com a CEII no renunciem al nostre servei, en tot cas el que volem fer a partir d'ara és adequar-lo a altres necessitats i activitats que anirem potenciant i comunicant als socis i al públic en general.

La vida evoluciona i el CEII, entitat viva i oberta a les evolucions que els nous temps marquen, segueix com sempre al servei dels seus socis i de tots els ciutadans.


Jaume Seda i Mariné
"I Premi Juvenil Martí Pous i Serra"
Premi d'Investigació Martí Pous i Serra
  carrer Ignasi Iglésias, 33
933 463 990
Sant Andreu de Palomar
(08030 Barcelona)les comunicacions a STAP
inici pàgina
WEB STAP pàgina inici
tornar a Les Entitats
tornar