Actes de commemoració del cinquè aniversari de la mort de
Martí Pous i Serra
"I Premi Juvenil Martí Pous i Serra"

Concessió de Premis Martí Pous i Serra
El dia 11 de desembre de l'any 2002, a la sala d'actes del Centre Cultural Can Fabra (c/, Segre, 24-32) tingué lloc l'acte de clausura de les activitats que el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, la Comunitat Parroquial de Sant Pacià i la Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar han organitzat en recordança de l'il·lustre andreuenc Martí Pous i Serra amb motiu del cinquè aniversari de la seva mort.

En el curs de l'acte es van lliurar els Premi de Recerca Martí Pous i Serra (àmbit juvenil) i el Premi d'Investigació Martí Pous i Serra (àmbit universitari i adult).

Tanmateix durant l'acte es feu la presentació del Finestrelles 12, revista miscel·lània del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, i el Sr. Josep Maria Huertas Claveria, reconegut periodista i escriptor, realitzà una molt encertada intervenció glossant el paper dels historiadors dels districtes de Barcelona.

L'acte, al qual van assistir diversos familiars del Sr. Martí Pous, estigué presidit pels Srs. Ferran Julián, Regidor del Districte, i Eugeni Forradelles, President del Consell del Districte, en representació de l'Excm. Ajuntament de Barcelona, els Srs. Josep Benet i Joan Josep Busqueta, president i secretari respectivament del Jurat del Premi d'Investigació, la Sra. Mercè Tatjer i Sr. Manel Martín, presidenta i secretari del Jurat del Premi de Recerca Juvenil, i el Sr. Jaume Seda, president del CEII. En nom de la família, el Sr. Lluís Pous també va intervenir en l'acte tot recordant la figura del Sr. Martí Pous, i agraint els actes en recordança del seu pare.

El Jurat del Premi d'Investigació Martí Pous i Serra, format pels Srs. Josep Benet, Horacio Capel, Josep M. Roig, Josep M. Huertas Claveria i Joan Josep Busqueta va prendre els següents acords:
· El Jurat ha valorat positivament la major part dels treballs presentats.
· No ha pogut tenir en compte el treball sobre l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona per excedir el nombre de pàgines que estableix la convocatòria, però vol deixar palès que el considera de gran qualitat.
· També ha estimat les interessants aportacions del treball sobre la premsa andreuenca, i acorda atorgar-li un accèssit i recomanar la seva publicació (els autors són Pere Guaita Jiménez i Iolanda Insa Sauras).
· Finalment, acorda concedir el Premi Martí Pous i Serra al treball "Aprenents i minyones. Un estudi de les estratègies d'inserció social dels expòsits i expòsites en la Barcelona de la segona meitat del 800" per la seva notable tasca d'investigació. Oberta la plica resulta guanyadora la Sra. Montserrat Alay Suàrez.

Per la seva part, el Jurat del Premi de Recerca Martí Pous i Serra per a estudiants de Batxillerat, format per les Sres. Mercè Tatjer, Cèlia Canyellas i Montserrat Casas i el Sr. Manel Martín va acordar atorgar el Primer Premi a l'alumne Pau Sàenz de Pablo, del Col·legi Mare de Déu dels Àngels, tutorat pel professor Sr. Joan Serra, pel seu treball "El Rec Comtal" i concedir un accèssit a l'alumne Alejandro Ginés Martínez, del Col·legi Sagrada Familia-Horta, tutorat per la Professora Sra. Margarida Foces, pel seu treball "Barcelona a les portes de la globalització".

Els alumnes premiats, així com els seus tutors i les escoles, representades pel seu Director o el mateix Tutor, recolliren el premi i el diploma acreditatiu de la tasca educativa que n'eren mereixedors persones i Centres.

Les paraules encoratjadores i altrament positives del President del Jurat del Premi d'Investigació i de la Presidenta del Jurat del Premi de Recerca han animat al CEII a l'estudi de la continuïtat del Premi d'Investigació i a la convocatòria del II Premi de Recerca Martí Pous i Serra per alumnes de Segon de Batxillerat.

Sant Andreu de Palomar

Actes organitzats per:
Associació de Veïns
Sant Andreu de Palomar
Comunitat Parroquial de Sant Pacià
Sant Andreu de Palomar
Casa Asil
Sant Andreu de Palomar
Premi d'Investigació Martí Pous i Serra

  carrer Ignasi Iglésias, 33
933 463 990
Sant Andreu de Palomar
(08030 Barcelona)


les comunicacions a STAP
WEB STAP pàgina inici
tornar a Les Entitats
tornar