Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Desembarcament a Pangea
Carme Muñoz. El Periódico 18/07/2004
El Periódico

• Diversos grups alternatius van organitzar una manifestació de protesta per mar contra l'esdeveniment
• Les pasteres van navegar fins a l'illa del Fòrum des de la Mar Bella

Fustes, plàstics, canonades, somiers, pneumàtics, plaques de poliuretà i altres materials reciclats van servir per fabricar la quinzena de pasteres que els moviments alternatius van llançar al mar, a la platja de la Mar Bella, per protestar contra el Fòrum. Una manifestació aquàtica, coronada amb banderes de pirates, que va omplir de color i imaginació el litoral barceloní.

"Les pasteres simbolitzen la dignitat dels immigrants que deixen el seu país per buscar una vida millor", explicava Albert, portaveu dels manifestants. Per aquesta raó van decidir organitzar una caravana de barcasses com a acte reivindicatiu. "Fa setmanes que recollim materials. Els desballestaments de camions ens han cedit pneumàtics i hem aconseguit plàstics dels contenidors".

El centre cívic de la Barceloneta, Can Masdeu, la Casa de la Solidaritat, la fàbrica Hamsa i altres locals de l'Hospitalet i el Prat han estat eventuals magatzems de tot el material que va desembarcar a la platja.

La cita era a les onze del matí de diumenge. No obstant, fins a la una del migdia no va sortir la primera pastera. Els banyistes observaven sorpresos el desplegament. "¿Què passa, estan rodant una pel.lícula?", va preguntar una dona a un càmera de televisió. "És una protesta contra el Fòrum, senyora", "Ah, doncs no ho veig bé. Vostè ha vist que preciós que han deixat el barri", "Especulant, senyora".

A la platja onejava la bandera groga, el mar estava molt agitat i els primers a llançar-se a l'aigua van ser retornats a la vora per les onades. Després de diversos intents, algunes barcasses van aconseguir endinsar-se al mar i mantenir-se flotant.

La Creu Roja, una patrullera i diversos submarinistes de la Guàrdia Civil seguien de prop les pasteres per vetllar per la seva seguretat. Les advertències que feien per megafonia: "L'estat del mar és perillós. No entrin a l'aigua", eren respostes amb sonores esbroncades des de la vora.

Assistència mèdica i aigua
Cap a les dues del migdia començaven a arribar al recinte del Fòrum les primeres embarcacions, després de recórrer tres quilòmetres navegant. L'arribada d'embarcacions va continuar fins a les quatre de la tarda tocades. Molts dels joves van arribar a l'illa Pangea del Fòrum exhaustos i plens d'esgarrinxades, motiu pel qual van rebre assistència mèdica.

A l'arribar a la zona Fòrum, l'organització els va oferir aigua. Molts es van negar a acceptar-la. "Ens estan subornant amb l'aigua", cridava un dels manifestants, mentre un altre s'estranyava que la mateixa organització del recinte on s'havien colat els estigués oferint beguda. A partir d'aquí es van desfermar els incidents.


Carme Muñoz

Els Pirates retornen la seva part del dèficit
Indymedia

En bot contra el Fòrum

El Punt
La Pasterada
Indymedia
Manifestació aquàtica: participants, crònica i opinions
Indymedia
Els anti-Fòrum evidencien el dèficit de seguretat al recinte
AVUI
Més de 200 activistes anti-Fòrum provoquen incidents al recinte
El Periódico
Desembarcament a Pangea
El Periódico


font: El Periódico
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar