ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP .
Solidaritat STAP
ASHDA
.AFGANISTAN setembre 2002
Amenaces de bomba contra el Ministeri de la Dona afganès

El Ministeri de la Dona afganès ha rebut reiteradament amenaces de bomba durant les últimes setmanes, segons han informat fonts ministerials i l'associació afganesa HAWCA, que es dedica a l'assistència de dones i infants a l'Afganistan. Les amenaces avisen de la col·locació d'artefactes en les dependències del ministeri, o d'atacs de suïcides-bomba contra l'edifici. La ministra de la Dona és Habiba Sarabi, una dona d'ètnia hazara que va ser escollida pel càrrec el passat mes de juny arran de la celebració de la Loia Jirga. Sarabi és una farmacèutica que durant el règim dels talibans es va encarregar d'organitzar escoles clandestines per a dones i nenes, malgrat la prohibició que la població femenina pogués rebre formació.

L'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan (ASDHA) expressa la seva preocupació per aquestes amenaces, que són un clar intent de dinamitar qualsevol intent de millora de la situació de la dona a l'Afganistan. ASDHA sol·licita que la comunitat internacional doni suport econòmic, logístic i institucional al Ministeri de la Dona per aconseguir que pugui dur a terme la seva feina de promoció i suport a la dona amb total llibertat i sense pressions. Així mateix, coincidint amb la commemoració dels atemptats de l'11 de setembre als Estats Units, ASDHA vol destacar que:

· Condemna durament els atemptats comesos contra els Estats Units l'11 de setembre del 2001, que van suposar la mort de centenars de persones innocents.

· També condemna els atacs nord-americans contra l'Afganistan, com a reposta a l'atac contra les Torres Bessones i el Pentàgon, que també van causar la mort de centenars de civils innocents.

· Exigeix el compliment del compromís adoptat per la comunitat internacional a la conferència de Tòquio de destinar fons a la reconstrucció de l'Afganistan, cosa que no s'està complint amb la celeritat prevista.

· Expressa el seu convenciment que l'estabilitat i seguretat a l'Afganistan no s'aconseguirà destinant fons a la recerca d'Ussama Ben Laden o a la compra d'armament, sinó a la reconstrucció del país, la creació de llocs de treball, i el retorn dels refugiats.

 

· Denuncia que el Banc de Desenvolupament Asiàtic té previst aprovar en una reunió a Manila el pròxim 20 de setembre un ajut d'1,5 milions de dòlars per a l'Afganistan, Turkmenistan i el Pakistan per construir un gasoducte de 1.500 quilòmetres des del Turkmenistan fins al Pakistan, tot creuant l'Afganistan. Hi ha diners per a la construcció de l'oleoducte, però no pas per a la reconstrucció de l'Afganistan i assistència i serveis per a la seva població.

· Denunciem que l'exlíder militar de l'Aliança del Nord, Ahmed Shah Masud -assassinat el 9 de setembre del 2001- és un criminal de guerra que va bombardejar sense pietat la població civil. Informes de Human Rights Watch constaten el seu historial de violacions dels drets humans.

· Demanem que el govern espanyol, el govern català i les administracions locals contribueixin a la reconstrucció de l'Afganistan, sobretot donant suport a projectes de cooperació al desenvolupament destinats a l'educació i formació de dones i infants.

ASHDA - notíciesnotícies
Resolució de RAWA sobre els atacs terroristes als EEUU

Mònica Bernabé és periodista andreuenca
L'Anna Tortajada ha escrit un llibre sobre el viatge d'ella i la Mònica a l'Afganistan
"El crit silenciat"
Barcanova


Solidaritat STAP

inici pàgina

WEB STAP - Pàgina Inici
webstap@sant-andreu.com
Tornar