ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Solidaritat STAP
AFGANISTAN agost 2003
Declaració de les associacions de dones afganeses
que es van manifestar a Kabul el 9 d'agost del 2003
a favor d'un Afganistan en pau, seguretat i estabilitat


9 d'agost. Parc de les Dones. Kabul, Afganistan.

Nosaltres, les dones reunides aquí avui, en representació de totes les dones afganeses, fem les següents propostes per aconseguir l'estabilitat, la pau i la seguretat al conjunt del nostre estimat país, que farien possible la completa i real reconstrucció de l'Afganistan en tots els aspectes, inclosos l'econòmic i el social:

1.
La presència i el desplegament de forces militars com les de l'ISAF (Força Internacional per a l'Assistència i Seguretat de l'Afganistan) i l'OTAN a Kabul i a la resta de l'Afganistan per garantir la pau i la seguretat i aconseguir el benestar de la població a tot el nostre país.

2.
Desarmar totes les faccions militars que no formen part del Ministeri de Defensa, del Ministeri de l'Interior, o del Departament de Seguretat Nacional.

3.
Desarmar el més aviat possible els que van estar implicats en la guerra o han comés algun crims.

4.
Formar i entrenar un exèrcit i una policia nacionals que operin en el conjunt de l'Afganistan. Posem especial émfasi en la importància d'una força policial ben entrenada i formada per al manteniment de la llei i l'ordre al nostre país.

5.
La protecció del conjunt de l'Afganistan i de les seves fronteres per part de les forces de l'ISAF i de l'OTAN i d'un exèrcit nacional, de possibles futurs atacs de països veïns, especialment, les fronteres sud i est.

6.
Evitar que la situació a l'Afganistan caigui en l'oblit i hi hagi una nova catàstrofe global. És necessari que la història no es torni a repetir.

7.
La urgent i ràpida reconstrucció de l'Afganistan amb l'ajut i fons internacionals promesos.

8.
Reconstuir i dedicar una especial atenció a facilitar recursos educatius, de capacitació i desenvolupament a homes i dones que viuen a pobles i zones remotes.

9.
Millorar la preparació de les forces de seguretat internacionals perquè sàpiguen distingir entre civils i forces enemigues amb l'objectiu de reduir el nombre d'incidents que han fet córrer tantes llàgrimes i han provocat tanta angoixa a famílies innocents.

10.
Les forces de seguretat internacional han de jugar un paper actiu i positiu per aconesguir la pau i la seguretat, i restablir la justícia, la llei i l'ordre en el país.

11.
Restablir la justícia i la seguretat, però no només en un sentit superficial -que no se sentin trets i bombardejos-, sinó també profund. En unes altres paraules, que es posi fi a l'assassinat d'éssers humans i que es reconstrueixi el país en els aspectes social, físic i mental, especialment proporcionant facilitats educatives als homes i les dones del nostre país castigat per la guerra.

Gràcies

 

Afghan Women's Network
i les seves associacions membres

ASHDA - notíciesnotícies
Manifest  per la Defensa dels Drets Humans a l'Afganistan

Mònica Bernabé és periodista andreuenca
L'Anna Tortajada ha escrit un llibre sobre el viatge d'ella i la Mònica a l'Afganistan
"Afganistan, el grito silenciado"
Grijalbo Mondadori


Solidaritat STAP

inici pàgina
WEB STAP - Pàgina Inici
webstap@sant-andreu.com
Tornar