ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
desapareixerà la Plaça del Comerç ?
sense cap mena de vergonya
Les últimes informacions asseguren que Can Ricart no es vendrà, ja que l'estretor i el retall per l'aliniació no ho fa 'rendible'. Pel que fa a Can Franquesa, sembla que les negociacions amb les constructores estan encallades. Can Don Víctor anirà a terra si Can Franquesa cedeix.
s'ho venen, ho enderroquen
i especulen

construint-hi blocs "moderns"
sembla ser que aquesta gent que sempre va amb la boca plena de "sanandreu"
perquè ells SÍ que són 'del "barri" de tota la vida'
perpetraran una nova agressió a la intel·ligència i a la sensibilitat de tots


Els edificis de Can Franquesa, de Can Ricart i, potser també, el de la cantonada amb el carrer Balari i Jovany pretenen que vagin a terra per a construir-hi nous i maravellosos blocs de pisos 'moderns'. La desídia demostrada de sempre per l'Ajuntament de Barcelona, no hi posarà cap pega en que siguin tan impersonals i horribles com els últims que han permés construir al Carrer Gran.

Veient la tendència a enderrocar cases i edificis "vells" i substituir-los per edificacions noves, altes i impersonals, que estem patint en els últims temps al nostre poble, els rumors, les informacions i les evidències sobre el futur de la Plaça del Comerç ens ha de posar a tots en alerta.

No és només que la probabilitat de que els edificis que substitueixin els que volen enderrocar siguin "d'obra vista" -és a dir d'imitació barroera i barata de l'obra vista amb aquestes rejoletes de color ataronjat- d'alçada molt superior a l'actual i d'aspecte mediocre...

A la Plaça del Comerç, correm el risc de que deixi de ser una plaça, de fet l'última plaça que manté el 'sabor' de la nostra Comunitat Mil·lenària, i quedi reduïda a un racó fred i impersonal, ja que "l'aliniació" que, no se sap perquè, estan perpetrant al Carrer Gran, farà que retrocedeixi uns quatre metres. Prou menuda que és, només faltarà que la facin enrera aquest bocí.

Per altra banda, els fets històrics que van succeir en aquesta plaça i que amb l'enderrocament del Casinet i del Cinema Atlàntida i posterior substitució per els horribles edificis actuals, van començar a quedar borrats de la memòria col·lectiva, continuaran el seu procés de degradació amb la potinada de l'edifici de Can Don Víctor/Farmàcia Franquesa i, si també va avall com sembla, el de Can Ricart.

La nul·la sensibilitat del centralisme barceloní i l'afany de lucre dels actuals propietaris, estan fent que Sant Andreu de Palomar, després de passar per veritables perills al llarg dels seus 1011 anys d'Història Documentada i que els nostres avantpassats varen saber afrontar, vagi ensorrant-se en una mediocritat i una grisor que els andreuencs d'ara hauríem d'impedir si volem ser dignes dels esforços i de l'amor al seu poble que els andreuencs d'abans van manifestar.

ho permetrem sense dir-hi res?
Creació de la Plataforma Veïnal contra l'Especulació
'Can Don Víctor'
Fòrum STAP
stap.21
webstap@sant-andreu.com