per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
 
 

 
Es coneix la parròquia de Sant Pacià pel preciós mosaic del seu paviment, obra del genial arquitecte Antoni Gaudí.

No obstant, pocs coneixen que allotja una altra joia artística:
el primer orgue mecànic amb cadireta del taller Blancafort-Capella.


La importància de l'orgue de Sant Pacià en el món de l'orgue a Catalunya ha estat de completa i indiscutible rellevància des que es va inaugurar l'any 1967.

El pas del temps ha deteriorat l'orgue i ara necessita ser restaurat urgentment.
Per exemple, hi ha tubs deformats i trencats pel propi pes, que s'han hagut de treure i deixar recolzats sobre una superfície horitzontal. Els tubs d'aquest joc, amb alt contingut de plom, van col·locats a l'orgue en horitzontal (posició de batalla). Els tubs més llargs d'aquest joc (és a dir, els més greus) s'han torçat per efecte del seu propi pes i necessiten ser reparats. Els tubs més llargs del Cromorn, col·locats en vertical, també s'han deformat. Hi ha tubs que s'han torçat i es recolzen sobre altres tubs, la qual cosa n'altera molt el so.

Apadrina un tub
L'any 2010 la Parròquia inicia una campanya de recaudació de fons per reparar l'orgue i tornar-lo al seu estat original.

 

Salvador Puga
 
Accions Andreuenques

Pintors de Sant Andreu de Palomar
Actors/Actrius Andreuencs
Receptes Andreuenques
Cinema AndreuencRelats AndreuencsEscultors AndreuencsArtesans AndreuencsMúsics AndreuencsFotògrafs Andreuencs
Esportistes Andreuencs

WEB STAP pàgina d'inici
Tornar

webstap@sant-andreu.com