per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
Ritme Andreuenc
La Cultura a Sant Andreu de Palomar
músics andreuencs
Salvador Puga
 


Salvador Puga i Espuña

Nat l'any 1920, començà a estudiar música l'any 1937 amb el mestre Joan Sardà i Vila. Ens va deixar l'any 2017.
Hagué d'interrompre els estudis per a incorporar-se a files l'any 1938/9 de la nostra guerra, que és quan cridaren la celebre 'Quinta del Biberón', la quinta del '41.

Acabada la guerra continuà els estudis canviant de professor i posant-se sota la tutela del mestre Joan Tomàs i Parés, que llavors era sotsdirector de l'Orfeó Català, amb qui estudià, ademés de piano, harmonia, contrapunt i composició.

Fou director durant tres anys de l'Escolania de la Parròquia de Sant Pacià i de l'Escola de Cant Gregorià de la mateixa Parròquia. Dirigí l'Orfeó Lluís Millet del Centre Parroquial de la mateixa parròquia durant tres anys i actuà als centres dels Lluïsos, del Casal i dels 'Padres' de Sant Andreu de Palomar en els espectacles musicals que s'hi organitzaven.
Fou director de l'Orfeó L'Eco de Catalunya des del 1949 al 1995, en que ho deixà per voluntat pròpia al cumplir 75 anys, o sigui que estigué dirigint L'Eco durant 46 anys, en els quals conduí l'orfeó col·laborant amb la Banda Municipal de Barcelona i dotant al repertori de l'orfeó d'obres d'autors tant importants com Bach, Beethoven, Handel, entre d'altres i de fragments d'òperes de Puccini, Verdi, Mascagni, Wagner, etc., així com dels nostres autors més reconeguts com són Millet, Pérex Moia, Mas i Serracant, Morera, Joan Tomàs, etc. Ha compost diverses sardanes, totes elles estrenades a Sant Andreu de Palomar.
Fins a fa poc exercia d'organista en les misses
que es celebren a la Parròquia de Sant Pacià.

Pintors de Sant Andreu de Palomar
Actors/Actrius Andreuencs
Receptes Andreuenques
Cinema AndreuencRelats AndreuencsEscultors AndreuencsArtesans AndreuencsMúsics AndreuencsFotògrafs Andreuencs
Esportistes Andreuencs

WEB STAP pàgina d'inici
Tornar

webstap@sant-andreu.com