xagori
Censura de l'ajuntament de BCN a Ràdio Trinitat Vella
pressumptament
*
'Tot un Poble' de RTV
matitzacions després de contrastar les parts implicades
Al centralisme de sempre de l'ajuntament de Barcelona no li va agradar que expressés la meva opinió a través de les ones. Va exercir pressions sobre la Fundació TriniJove, propietària de Ràdio Trinitat Vella, i van aconseguir el què buscaven: cap més dilluns de les 12 a quarts d'una del migdia, de moment si més no, tornaré a poder exercir la meva Llibertat d'Expressió i d'Opinió per aquest mitjà andreuenc.

N'hi ha a qui no agrado, o potser el que no els agrada és que tingui opinió i que m'atreveixi a expressar-la, en l'ús de la llibertat que ens dóna la Democràcia, cada vega més vigilada i controlada sembla, en aquest País que està dins la Unió Europea.


En Jordi Garcia, periodista andreuenc, es va inventar un format, que va anomenat 'Tot un Poble', per a ser emès diàriament per les ones de Ràdio Trinitat Vella. "-Per a la Trinitat Vella i, per extensió, per a Sant Andreu de Palomar", començava dient a les 12 del migdia. Em va demanar col·laboració i, semblant-me una bona idea, n'hi vaig donar tanta com em va ser possible, dissenyant una pàgina web i hostatjant-la a la WEB STAP, la Web del Poble de Sant Andreu de Palomar, buscant altres col·laboradors per a que acudissin a l'emissora i prestant-me a fer-ho jo mateix cada dilluns al migdia.

Comentavem notícies que tenien relació amb el nostre Poble, l'antic, molt antic, mil·lenari, Municipi de Sant Andreu de Palomar. Ell ho feia en el seu to tranquil, amable i paussat i jo era un pèl més crític, mira, cadascú és com és, oi?

Hi havia quelcom que no acabava d'anar a l'hora, costava molt sintonitzar el 91.6 de la FM des de no gaire lluny de la Trinitat Vella. El dia 30 de març sembla ser que un tècnic de RTV va fer una revisió a fons i va detectar pressumptes interferències externes. Que estrany, oi? La pàgina oficial de RTV ja havia tingut també un atac 'hacker' de baixa intensitat que va poder ser resolt aviat.

Tingués això relació o no, el mateix 30 de març 2007 en Jordi Garcia em va comunicar que no podria comptar amb mi per als propers programes, així sembla que li va notificar la direcció de la Fundació, després d'haver parlat amb representants de l'ajuntament de Barcelona. S'havia acabat, amb prou feines tres mesos després de la primera intervenció com a locutor afeccionat, la meva carrera a les ones ja era història.

Alleujament, era una mica pesat destinar els matins de tots els dilluns a personar-me a RTV; enuig, en comprovar que el centralisme administratiu barceloní no canviava ni a cops de mall, ni amb el temps, d'ençà aquella annexió forçada que el dia 20 farà 110 tristos anys; estranyesa de que els pogués fer tanta por un pobre veí honest, amb opinió això sí; i despreci, profund despreci per a tots aquells que abusen de les situacions que els són favorables per a fer callar els que diuen el que no els agrada sentir; són les sensacions que vaig experimentar.

Ja ho deia el poeta i ho canta en Serrat: "Caminante no hay camino, se hace camino al andar"... doncs, apa! seguirem d'excursió, anar caminant.Sant andreu de Palomar, 10 d'abril de 2007


Xavier Gómez Ribera
'xagori'

* (santa paraula) - matitzacions després de contrastar les parts implicades
tornar