L'Incasol prepara l'enderroc de l'últim edifici afegit a la Casa Bloc de Sant Andreu - D.M.

El nou règim el va repartir entre famílies de militars que es van instal·lar a la ciutat,
i a més hi va afegir un gran bloc rectangular per guanyar més pisos.


L'Institut Català del Sòl (Incasol) va iniciar ahir el procés administratiu per tal d'enderrocar l'edifici d'habitatges que es va afegir durant el règim franquista al costat del conjunt arquitectònic original de la Casa Bloc, a l'avinguda de Torras i Bages de Sant Andreu.

L'edifici afegit feia temps que s'havia anat buidant, però fa un any i mig encara hi vivien algunes famílies que s'hi havien instal·lat aprofitant l'abandó, mentre que la Casa Bloc ha començat a viure una segona joventut, amb el seu reaprofitament amb nous inquilins via concurs i amb una rentada de cara que ha permès recuperar les façanes de la casa i els jardins que envolten l'estructura.

 

La Casa Bloc és un conjunt arquitectònic protegit que van construir durant la República els arquitectes Josep Lluís Sert, Josep Torras Calvé i Joan Baptista Subirana. És una mostra única de l'arquitectura social que va intentar promoure la Generalitat republicana a les zones obreres del país.

La Casa Bloc estava destinada als obrers de les fàbriques de Sant Andreu, però no es va enllestir fins al 1939. El nou règim el va repartir entre famílies de militars que es van instal·lar a la ciutat, i a més hi va afegir un gran bloc rectangular per guanyar més pisos.

l'entrecomillat i la cursiva de la paraula 'barri' són de la WEB STAP
Tornar