per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP


I hem pogut arribar a la dotzeneta. Dotze d'anys de presència andreuenca a la Xarxa. Sant Andreu de Palomar,
el nostre Poble, a l'abast de qualsevol que pugui, i vulgui, connectar-se a l'Internet des de qualsevol lloc del món,
en aquests temps tecnològics que ens ha tocat viure.

Com deia l'any passat, una ocasiķ d'or per a deixar de banda filtres i censures i poder col·laborar a evitar l'aigualiment del nostre sentiment de ser d'aquest lloc bi-milˇlenari que coneixem i estimem com a Sant Andreu de Palomar.

I senzill no ha sigut, distret sí, pero fàcil no, de cap manera. A les pujades i baixades especulatives --ara fa 10 anys del 'boom' (bluf) de les 'puntcom'-- i a la poca vergonya de xoriços disfressats d'empresari o de polític --l'últim enxampat en Millet aquest i els del poble veí de Gramenet-- s'hi ha afegit la rapidesa amb que ens ofereixen sistemes i tècniques noves, fantàstiques però a un ritme difícil de poder seguir amb tot el regitzell de modes i estètiques que les acompanyen. I La Crisi última, que fa que tot sembli que està mig penja-despenja i que espanta molt a qui s'ha de guanyar les garrofes cada dia treballant, ja sigui per a un altre, ja sigui amb un negociet, botiga, taller o restaurant.

I després hi ha els fluixos que es troben molt llestos a si mateixos, que miren d'estar sempre en actituds cíviques i políticament correctes i que els acaba puten l'alé de tant llepar culs. I no són gran cosa, però molesten, fan nosa. Xiuxuiegen maldiènces i opinions interessades i, a l'hora de la veritat, no foten brot, o el poc que fan és tant mediocre, tan controlat a mitja distància pel 'poder', que ens acaba afectant i quasi desmotivant a tots.

No ho puc evitar, cada Festa Major em passa el mateix des de fa uns quants, massa, anys, quan veig en el que han convertit la que era la Festa Major d'Ivern del Pla de Barcelona i, fins i tot, de bona part del Vallès i del Barcelonès.

Però, que coi!, seguim endavant, donant tota la informació que ens arriba (els actes 'oficials' de la Festa Major no, que persegueixen legalment a qui s'atreveixi a fer-ho... déu n'hi do!) i feliços de que ens la mireu: cada dia un miler de persones andreuenques entren a la WEB STAP, a conèixer detalls, a ajudar-se a decidir un restaurant, o una pel·lícula, o una obra de teatre, o una botiga on trobar allò que necessiten... o, també, a assabentar-se de detalls de la nostra Història, o a seguir l'evolució de campanyes i moviments, o a ser un més dels quasi mil sis-cents que estem en els que Ara Som... o, jo què sé a què, però això és així i ja fa una dotzena d'anys que passa.

Ara, l'any de la dotzeneta, ajudats per un andreuenc com cal, estem mirant d'implementar un sistema més àgil per a trobar el que cadascú busca.

I grācies. Moltes grācies pels bastant més de 3.000.000 de visites que hi heu fet, pels més de 16.000.000 de pāgines que heu anat consultant i per la vostra pacičncia per aconseguir trobar el que buscaveu entre els 6.000 enllaįos propis que té aquesta enciclopèdica pàgina Web del poble de Sant Andeu de Palomar.


Sant Andreu de Palomar, 20 de novembre del 2009Xavier Gķmez Ribera
xagori
webmestre de la WEB STAP


Tornar