2008: 11 anys, primer cap-i-cua, de la WEB STAP
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP

I, doncs, ja en fa onze d'anys, cap-i-cua, que vaig pensar que l'Internet era un invent fantàstic, obert... lliure! una ocasió per a poder expressar i difondre el que cadascú pensés i que qualsevol, des de qualsevol part d'aquest món que ens ha tocat viure, qui volgués, podria conèixer i assabentar-se del que hi hagués 'penjat'.

Una ocasió d'or per a deixar filtres i censures i poder evitar l'aigualiment del nostre sentiment de ser d'aquest lloc bi-mil·lenari que coneixem i estimem com a Sant Andreu de Palomar, el nostre poble.

Perquè això és el que és StAP, el que ha sigut, si més no, d'ençà que aquell emperador romà (republicà de cor), Claudi, va acabar l'aqüeducte que havia de subministrar aigua a la nova colònia, Bàrcino. Un poble de gent que al llarg d'aquests 2000 anys ha anat al seu ritme, un ritme andreuenc que ens ha portat fins aquí, fins a avui dia. Un poble que ha rebut diversos adjectius per part dels forasters, 'territori', 'parròquia', 'terme eclesiàstic', 'terme municipal'... ara n'hi diuen, els forasters, 'districte' o "barri".

Bé, ja s'ho faran, per a nosaltres, la gent andreuenca --o potser ens hauriem d'anomenar gent palomenca, ja que primer va ser Palomar i després, a l'alçar-hi una capella cristiana consagrada a l'Andreu de Betsaida, vam anar sent, cap allà l'any 1000, Sant Andreu de Palomar-- doncs és el nostre Poble.

I malgrat que les generacions que ens han precedit n'han passat de tots colors, aquest sentiment, aquest ritme, no s'ha desfet mai. Amb tot, però, la força mediàtica i una manca absoluta de sensibilitat per part del centralisme consistorial barceloní, juntament amb l'arribada de molta gent nouvinguda que no feia, no fa, altra cosa que 'canviar de barri', posava en perill la consistència d'aquest sentiment dolç i legítim, i vaig pensar que potser seria possible que una pàgina web dedicada a realçar-lo pogués ser autosuficient, autogestionada. I sí, de moment si més no, ha sigut possible al llarg d'aquests 11 anys, déu n'hi do!

Gràcies. Gràcies pels ben a prop de 3.000.000 de visites que hi heu fet, pels 14.000.000 de pàgines que heu anat consultant, per la vostra paciència per aconseguir trobar el que buscaveu entre els 6.000 enllaços propis, si fa no fa, que té la WEB STAP, en un índex molt atapeït.

Ara, l'any del cap-i cua, he mirat d'esponjar-ho, de donar-li aire per a que ningú es senti atabalat per tants enllaços en una mateixa pàgina. No sé pas si ho hauré aconseguit. Per si de cas la Pàgina Índex seguirà també, tal com era.

Sant Andreu de Palomar, 20 de novembre del 2008Xavier Gómez Ribera
xagori
webmestre de la WEB STAPTornar