Pàgina d'inici
Parròquia de Sant Andreu de Palomar
Salvem la Cúpula
Salvem la Cúpula de la parròquia de Sant Andreu
Ho sabran bé tots els lectors: la cúpula de la parròquia de Sant Andreu de Palomar està malalta.

La cúpula ha patit despreniments i presenta esquerdes, i ha hagut de ser recoberta per evitar mals majors. Ja s'ha presentat el projecte per restaurar-la, perquè torni a lluir, perquè des de ben lluny tothom la pugui continuar veient com a símbol identificatiu de Sant Andreu.

La comissió que està lluitant per recuperar l'edifici, Salvem la Cúpula, vol que, més enllá de la necessària i important aportació que ha de fer el Bisbat de Barcelona, sigui la gent de Sant Andreu la que s'impliqui en la conservació d'un element carregat de simbolisme i d'història, no només del poble, sinó de Catalunya.

No és la primera vegada que el temple major andreuenc té problemes. Els 1.000 anys d'història de la parròquia de Sant Andreu --no de l'edifici actual, és clar-- han estat farcits d'incidents: des de ràtzies musulmanes al segle XII fins a dos incendis, el 1909 -- durant la Setmana Tràgica-- i el 1936 -- a l'inici de la Guerra Civil Espanyola--. Fins i tot, el 1882, es va ensorrar la cúpula de l'edifici actual, i aquesta va haver de ser aixecada de nou.
Van ser molts els andreuencs i andreuenques que van col-laborar desinteressadament, amb el seu treball, perquè Sant Andreu tornés a lluir un dels seus elements més simbòlics.

Avui, com llavors, cal que totes i tots posem fil a l'agulla. Salvem la Cúpula crida la ciutadania de Sant Andreu perquè participi a les activitats i iniciatives que ja s'estan organitzant i que tindran lloc durant els propers mesos. Hi haurà exposicions de pintura, activitats esportives, es podrà col·laborar econòmicament a través de la llibreta de la parròquia i de les guardioles dipositades a les botigues...

Tota mostra de suport, tota aportació, tot cop de mà seran necessaris i benvinguts, perquè el poble de Sant Andreu de Palomar tingui en les millors condicions possibles el seu element simbòlic més conegut. De tothom depèn que sigui així.

De tothom depèn que sigui així. Podeu fer el vostre donatiu a la llibreta
2013/0080/19/0201133257 de la Caixa de Catalunya
projecte
1 · 2 · 3 · 4 · 5

ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP