TrencaVent
L’inici de Trencavent, es situa a l’any 2001, a partir de la idea de Narcís Miranda, de composar una obra musical sobre 'Els Càtars', arran de la lectura del llibre de Jesus Mestre: 'Els Càtars, qüestió religiosa, pretext polític'.

Afeccionat a la Història Medieval, el llibre, on s’explica la croada contra els Càtars, i la implicació de Catalunya en aquests fets com a defensora dels suposats “heretges”. La història el captiva i comença a fer la composició.
En el treball, com a guitarrista i partint de l’escola rockera, intenta aprofundir en la creació d’atmòsferes més simfòniques i també medievals, per tal de descriure millor la història, aprofitant el seu avenç en el coneixement del piano i de les possibilitats instrumentals del sintetitzador.

Al 2002 quan l’estuctura bàsica i els textos, ja estan pràcticament complets, hi col•laboren altres músics, com Ricardo Ruzafa als baixos, i està a punt de posar-hi les veus l’Enric Pujol. Els tres músics a més són companys en la formació rockera “FLOTANDITUS BAND”.

La maqueta és presentada a la Discogràfica DISC – MEDI, la qual es mostra interessada des d’un primer moment a treure el CD al mercat. Així, doncs la composició inicial es millora amb nous enregistraments a l’estudi, i surt al mercat l’any 2003. L’any 2005, el grup “Flotanditus Band” es desfà.

En Narcís ja ha començat a composar una altra obra conceptual de les mateixes característiques, aquesta vegada sobre els Almogàvers, de la qual ja havia realitzat una maqueta juntament amb Ricardo a principis dels 90 amb escassos mitjans, i que era una vella idea d’en Narcís, anterior inclús a la dels Càtars. Els dos companys el Ricardo i l’Enric, es mostren interessats a participar-hi aquest cop des de l’inici.
Sorgeix en aquell moment TRENCAVENT, com a projecte, en el qual Narcís Miranda realitza la composició de la música i els textos, interperta les guitarres, el piano, el sintetitzador i participa en els coros, Ricardo Ruzafa, realitza alguns arranjaments en les guitarres, composa els baixos i també participa en els coros, i l’Enric fa el treball de les veus, desenvolupant algunes de les melodies inicials i composant la majoria dels coros.

Cap al 2007, ja estan composades i gravades les bases del nou CD. Es contacta amb Danny Pujol, bateria del grup "THE BON SCOTT BAND", germà de l’Enric i antic company de concerts de rock en èpoques precedents. Amb la seva participació es graven les percussions, amb la dificultat que sopossa gravar la bateria al damunt de la música.

A l’estiu del 2007 està gravada la maqueta, la qual es valora que es pot millorar, abans de presentar-la a les discogràfiques. Es ralitzen les millores, sobretot en les guitarres i les veus, i a la primavera del 2008, es fa la masterització.

El màster dels Almogàvers es presentat a la Discogràfica DISC MEDI, que altre cop confia en el producte, (EL CD dels Càtars ja porta venudes les 1000 còpies inicials) I TRENCAVENT signa un contracte per 5 anys.

El CD, surt per fi al mercat al setembre de 2008. A nivell individual els tres components han participat en diferents grups i bandes de rock, des dels anys 80, com ara Jinete Infernal, Sui Generis, Resaka Perpetua, Rockestra, La Calma i Flotanditus Band.

TrencaVent