Anna Gómez Molins
Sant Andreu de Palomar 5 de juny 1906 - 20 de novembre 2009


L'Anita Gómez Molins va nèixer a un Sant Andreu de Palomar que encara no feia ni deu anys que havia sigut annexionat a contracor pel centralisme de l'ajuntament de Barcelona.

Filla de l'Antonet Gómez i la Tereseta Molins, modista de Les Carasses, germana gran de la Maria i neta de'n Josep, que havia baixat de Lloret de Mar per a casar-se amb l'andreuenca Sàlvia, cap allà el 1850, éssent així l'iniciador de la branca andreuenca dels Gómez.

L'Antonet tenia tres germans i una germana, en Genís, en Josep, en Francesc i la Roseta.

L'Anita va conèixer revoltes, revolucions, dictadures i guerres, bo i que en la del 1936, contra el feixisme del general Franco, no ho va passar malament, ja que l'Antonet, son pare, era l'encarregat de les aigües i van passar-la destinat a Dos Rius.

Es movia de joveneta pel Casal Catòlic i allà va conèixer al Miquel Arbós, actor que anys després seria l'avi dels 'Tres pics i repicó' de TV3 amb l'Antoni Bassas, i s'hi va casar, a Montserrat. D'aquesta parella en van nèixer la Montserrat i la Carme.

Van passar de tot, com quasi totes les parelles, inclosa una separació llarga. Aquí, la tenedora de llibres Anita, es va haver d'arremangar i netejar cases dels altres per a mantenir i donar educació a les seves dues filles. Anys després van retornar a estar tots junts.

Tenia cinc nets i vuit besnets, que anaven molt sovint a visitar-la a la Casa-Asil de Sant Andreu de Palomar on s'estàva de feia uns anys.

Una andreuenca catalanista i valenta, que ens ha deixat el 20 de novembre del 2009, després de quasi 103 anys i mig de vida.


VilaWeb Sant Andreu de Palomar

per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP