TORNEM A OMPLIR EL VERSALLES
 
La Montse i l'Eduard es van arriscar.

El Versalles, el 'Casinet' del rovell de l'ou del nostre poble, estava tronat, vetust, envellit... i van fer un estudi de viabilitat que van presentar a l'Institut Català de Finances i, aquesta institució que s'ho mira tot fil per randa, els hi va deixar els calés per a que podessin recuperar la malmesa imatge original i El Versalles podés seguir sent el 'Casinet' de Sant Andreu de Palomar. D'un milió d'euros es parla.

I després d'un munt de mesos tancat per obres, l'abril del 2007 el van tornar a obrir. Primer en rodatge uns dies: www.sant-andreu.com/com-2/versalles/090407
I el 13 d'abril, una setmana abans que fes 110 anys de l'annexió forçada, hi va haver la inauguració: www.sant-andreu.com/com-2/versalles/130407festainauguracio

Va tornar a rutllar, com havien previst en l'estudi previ presentat, fent una mica la viu viu amb la nova sensibilitat anti-tabac, permetent que a l'altell s'hi podés fumar (el fum del tabac puja i amb aquesta solució no es molestava als no fumadors d'abaix), però algun maleït 'il·luminat cívic' ho va denunciar i els van obligar a prohibir el consum de tabac a tot el local. Això va portar a que els fumadors, la majoria (?) d'habituals, deixessin d'anar-hi amb l'assiduïtat acostumada... baixada, doncs, del calaix.

Van enllestir i obrir el soterrani i això ho va suavitzar un pèl, no suficient però.

I després, immediatament quasi, va arribar el coi de crisi provocada per especuladors, xoriços i malparits: els bancs de bracet amb els de la totxana i l'estupidesa de molta gent que es va creure que pagar cada vegada més per quatre parets els feia més importants i més rics, els rucs.

I la cosa es va anar fotent aixuta. I el calaix va baixar més d'un 30%. I els pagaments a la seguretat social es van anar endarrerint. I van arribar les pressions i l'anar a renegociar amb l'ICF el pagament de la deuta.

I no els van atendre, els de l'ICF no van ser, ni són ara com ara, capaços d'entendre que El Versalles NO ÉS NOMÉS UN BAR, que El Versalles és part de l'ànima d'aquest poble, que El Versalles cal que segueixi obert. Que al Versalles s'han pres decisions i s'han endegat iniciatives, a partir d'estar-s'hi asseguts a les seves taules tot prenent litres de cafè, que han mantigut l'esperit d'aquesta col·lectivitat que s'anomena Sant Andreu de Palomar.

I ara potser cal que aquesta col·lectivitat es mogui, es movilitzi, cridi i faci entendre a aquests curts de gambals de l'Institut Català de Finances que El Versalles és molt més que un coi de bar que ha fet fallida.
Que
s'adonin que El Versalles és necessari a Sant Andreu de Palomar.

Que volem que s'escoltin a la Montse i a l'Eduard i que arribin a un acord possible per anar-els-hi tornant els calés que a ells mateixos els va semblar que era viable que passés i que només aquest cúmul de circumstàncies adverses ha impedit que fos com havien acordat.

Que els hi admetin una refinanciació adequada i possible que els permeti rescatar el mobiliari i estris embargats per la seguretat social i seguir sent el que ha sigut sempre El Versalles: un bar que no només ha sigut un bar i prou, sinó part important de Sant Andreu de Palomar, el nostre poble.

No
ben com es pot fer això, però si vam ser capaços d'impedir que desaparegués
el rellotge de la Plaça del Comerç, i que ens retornessin La Rambla,

O no?!

 
xagori