Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Posició de la Federació Catalana d'ONGD davant el Fòrum 2004 de les cultures
. Indymedia 17/04/04

Les ONGs denuncien el Fòrum 2004 La Federació Catalana d’ONGD, en la seva última Assemblea Extraordinària, i després d’un ampli debat, va acordar fer pública la següent declaració respecte al Fòrum de les Cultures 2004. Malgrat la pluralitat de la Federació, la posició expressada és compartida majoritàriament, fins i tot per ONG que seran presents al Fòrum.

1.
Independentment de l’èxit de públic, i sense qüestionar la qualitat dels diferents esdeveniments, ens sembla poc coherent que el cost del programa d’activitats sigui gairebé simbòlic davant la inversió total en infraestructures i urbanització de l’entorn (uns 2.860 milions d’euros equivalent a 475.864 milions de pessetes). Així mateix, ens sembla desproporcionat que, pel que fa al Fòrum, els costos indirectes de l’organització siguin d’un 24% del total(uns 318 milions d’euros és a dir, 52.911 milions de pessetes). Des de Porto Alegre, les organitzacions socials de tot el món han demostrat tant la seva capacitat de convocatòria com per introduir a l’agenda política internacional els temes fonamentals, amb recursos molt més limitats.

2.
Encara que l’organització del Fòrum ha transmès que aquest servirà per reforçar-ne el moviment associatiu i que la seva participació hi ha estat fonamental, hem constatat contradiccions entre aquest discurs i la seva pràctica quotidiana. El disseny general, els diferents formats, els pressupostos i les decisions finals sobre els continguts han estat supeditats a una estructura de professionals i polítics aliens a les problemàtiques i formes de funcionament de la majoria d’entitats. El resultat ha estat que algunes ONG interessades a participar-hi s’han fet enrera, i que entre les que hi participen es repeteixen les queixes sobre el tracte rebut o les dificultats de comunicació.


3.
La mateixa relació de la Federació amb el Fòrum no ha estat tant fluïda com hi hauríem desitjat. Vam acceptar l’encàrrec de fer una proposta per dotar de continguts la “Fira de la Solidaritat” i l’Speakers’Corners. Tot i que l’organització va reconèixer la qualitat d’un treball tècnic pel que va pagar tres milions de pessetes (euros?), ens preocupa la manca d’informació sobre la utilització que se’n farà, una vegada la Federació va desvincular-se de la seva producció.

4.
Per últim, i no menys important, compartim l’opinió d’aquells que han denunciat tant la seva manca de posicionament respecte a la guerra de l’Iraq, com la participació d’empreses que es beneficien directament o indirectament del conflicte (BBVA, Indra, La Caixa). Com a entitats de cooperació internacional, i pel que fa al desenvolupament (sostenible), volem recordar que les pràctiques d’algunes d’aquestes empreses en els països del Sud han estat denunciades pels seus impactes negatius socials, polítics, sindicals i mediambiental i que, per tant, són contràries als principis proclamats pel Fòrum (Agbar, Endesa, Telefónica, Coca-cola, Colacao, Nestlé).

Entenem que l’Ajuntament de Barcelona ha assumit un compromís públic amb l’organització del Fòrum, ja que ha vinculat la imatge de la ciutat amb les idees de pau, diversitat cultural i sostenibilitat. Desitjaríem que la seva aposta es materialitzés en polítiques i pressupostos concrets que, tot plegat, permetran una major justícia social a Barcelona i a tot el món.


Indymedia 17/04//04

font: Indymedia
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar