Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Nestlé al recinte del Fòrum
. El Punt

El nom de Nestlé és el que es repeteix més a les exposicions que es poden veure a la Festa del Comerç Just com el d'una de les empreses que menys escrúpols té en el mercat. La Xarxa de Consum Solidari denuncia que Nestlé controla el 57% del mercat mundial del cafè instantani. I Intermón Oxfam assegura que la multinacional ha obtingut «guanys fabulosos» a costa de la caiguda del preu del cafè als països productors.

L'ONG Intermón també fa una exposició sobre Comerç Just al Fòrum, però a diferència de la plaça Catalunya, no dóna el nom de cap empresa. De fet, al Fòrum Nestlé té un estand gairebé propi, on explica la història de la xocolata, destaca que Henri Nestlé va inventar la primera xocolata amb llet del món i exposa antics cartells publicitaris.

En canvi, no diu res del fet que la Unió Europea va aprovar el 2000 una directiva comunitària que permet l'ús de fins al 5% de greixos vegetals en la fabricació de la xocolata en substitució de la mantega de cacau, cosa que ha arruinat els productors de cacau dels països empobrits. Una informació que sí que es dóna a la Festa del Comerç Just. Una altre dels consells que es dóna a la festa és que sempre es miri les etiquetes dels productes que comprem. Molts són fabricats a països empobrits, on la mà d'obra és més barata. Per exemple, els óssos de peluix de souvenir del Fòrum estan dissenyats a Itàlia, però manufacturats a la Xina, així com les gorres també de souvenir.


'El Punt' 06/06/04

font: El Punt
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar