Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Irritació pel desallotjament no remunerat de locals pel 22@
Mauricio Bernal . El Periódico 13/04/04

CONFLICTE AL FUTUR DISTRICTE TECNOLÒGIC
• Unes 20 empreses que paguen lloguer seran desallotjades sense rebre ni un euro
• Les que seran compensades diuen que les valoracions són insuficients Si desitja veure el gràfic en PDF faci un click a la imatge.

Cap és propietari però alguns són allà des de fa 20, 30, i fins i tot 80 anys, i la perspectiva de ser desallotjats sense rebre ni un euro a canvi no encaixa en el seu concepte de justícia. Són els propietaris de les petites i mitjanes empreses ubicades al passatge del Marquès de Santa Isabel, al cor del futur districte 22@. L'ajuntament ha posat en marxa el procés de reparcel.lació del sector i els arrendataris afectats han estat informats de les compensacions que els corresponen per poder traslladar els negocis. En alguns casos, zero.

Així consta en el projecte que el consistori va aprovar inicialment el desembre passat. Lògicament, els propietaris de les finques són els que en surten més ben parats. La cinquantena llarga de petites fàbriques instal.lades en règim de lloguer no demanen un tracte de favor, només un tracte just.

"La nostra empresa fa 40 anys que està instal.lada aquí --diu Belén Sánchez, gerent d'una fàbrica de metalmecànica--. Tenim 10 empleats i una quantitat de màquines que haurem de traslladar quan ens facin fora. Algunes les haurem de canviar per complir amb la normativa mediambiental. I ens diuen que la indemnització és zero. Ens sembla absurd".

PER L'ESQUENA
Amb les indemnitzacions que proposa el consistori, expliquen els afortunats que rebran alguna cosa, difícilment podran tornar a començar. Estan en perill, asseguren, els llocs de treball dels prop de 250 empleats que es veuran afectats pel projecte. No és l'actitud que un espera, rematen, d'un ajuntament socialista. "No pot ser que vinguin ara uns promotors a inflar-se de diners i que a nosaltres ens facin fora com si res --es lamenta Juan Carlos Galdamez, responsable d'Ibérica de Industrias Químicas--. Som en aquest lloc des del 1922. No ens oposem que l'ajuntament porti a terme els seus projectes, però sí que exigim que tracti els afectats amb respecte".

Respecte que no hi ha hagut ni en les formes. Segons José Arderín, portaveu dels afectats, de la imminència dels desallotjaments i de la posada en marxa del pla de reparcel.lació en van tenir notícia per la premsa. "Un dia va venir un tècnic de l'empresa d'enderrocaments i llavors va ser quan vam saber que aviat tirarien a terra tot això. No és que no sabéssim que tard o d'hora el 22@ ens acabaria afectant, però esperàvem un avís, una notificació", afirma.

AL.LEGACIONS
Els petits empresaris no s'acontenten de lamentar-se, i han contractat una empresa d'advocats que ha interposat les al.legacions pertinents dins del termini estipulat per l'ajuntament. "L'Administració ha de tenir en compte l'extinció dels contractes d'arrendament, el trasllat i la reinstal.lació --explica l'advocat Francisco Ibáñez--. El que costa de creure és que hi hagi uns 20 inquilins que acabin sense cobrar res".

D'acord amb el projecte aprovat pel consistori, Ibérica de Industrias Químicas serà indemnitzada amb 19.852 euros (3,3 milions de pessetes); d'acord amb els pèrits del bufet, la compensació hauria de ser de més de 500.000 euros (prop de 83,2 milions de pessetes).

"Aquí ningú vol guanyar la Bonoloto --diu el responsable d'aquesta empresa--, es tracta senzillament dels diners necessaris per tornar a començar. Ni tan sols estem afirmant que les nostres pretensions siguin la veritat absoluta, però considerem que és important seure a parlar. Per ara, la sensació que tenim és que l'ajuntament imposa i nosaltres hem d'acceptar".

En això confien tots: que hi haurà diàleg. Però cada vegada que apareix per allà un tècnic d'enderrocaments no poden evitar mirar-lo de reüll. Saben bé que el temps s'esgota.
'El Periódico de Catalunya' 13/04//04

font: El Periódico de Catalunya
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar