Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

El 68% dels barcelonins no van anar a cap
dels esdeveniments del Fòrum de les Cultures

- AVUI 10/08/2006

· Una enquesta de l'Ajuntament revela que el 19% dels ciutadans creuen que l'objectiu era especular.

· El 41% diuen que la finalitat era unir pobles.

El 68,3% dels barcelonins no van assistir a cap de les activitats que es van fer en el marc de la celebració del Fòrum de les Cultures de Barcelona i el 19% consideren que el principal objectiu de l'esdeveniment va ser guanyar diners i especular. Aquests són dos dels resultats d'una enquesta que l'Ajuntament de Barcelona va realitzar el mes de maig passat entre 400 ciutadans de més de 18 anys per conèixer l'opinió dels barcelonins dos anys després de la celebració del Fòrum.

Segons aquesta enquesta, només el 31,7% dels habitants de la ciutat van assistir a alguna activitat del Fòrum. D'aquest total, el 34,4% reconeixen que van anar al recinte per veure espectacles i concerts mentre que el 20,5% hi van anar per conèixer de prop el recinte que es va fer amb motiu de l'esdeveniment.

A l'enquesta es comprova que només el 2,5% dels barcelonins van participar en les conferencies organitzades amb motiu del Fòrum. Pel que fa a les exposicions, la que va tenir més èxit va ser la dels Guerrers de Xi'an, ja que el 19,7% dels barcelonins que van anar al Fòrum ho van fer per visitar aquesta mostra.

El 33,3% dels habitants de la ciutat consideren que iniciatives com la del Fòrum contribueixen a fer de Barcelona una ciutat millor per viure-hi. Però el 25% opinen que el Fòrum no va influir en el canvi i que la ciutat no va ni millorar ni empitjorar arran de l'esdeveniment.

El 17% dels barcelonins consideren que va "millorar poc"; el 17,3% pensen que no va "millorar de cap manera" i només el 5,3% sostenen que la ciutat va "millorar molt" amb la celebració del Fòrum.

Pel que fa als motius que van portar a organitzar el Fòrum, el 19% dels barcelonins consideren que el principal era el de "guanyar diners i especular": el 9,6% consideren que la finalitat era fer diners mentre que el 9,4% creuen que el que es buscava era l'especulació.

No tot és negatiu, però, en la valoració dels barcelonins sobre l'esdeveniment del 2004. Així, el 41,6% ho valoren positivament i diuen que la finalitat era relacionar-se i unir cultures diferents; el 9% pensen que es va fer per promocionar Barcelona i el 9,4% per millorar la zona del Besòs i de Sant Adrià i fer-hi una transformació urbanística.

El 41,3% dels enquestats asseguren que no coneixen les actuacions urbanístiques o els equipaments que es van construir amb motiu del Fòrum. En canvi, el 29,5% diuen que sí que coneixen les actuacions urbanístiques que es van fer i esmenten com a més important la remodelació de la zona.

Pel grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, que està a l'oposició, aquesta enquesta es la demostració del mal estil de fer política de l'alcalde Joan Clos. "L'espectacle per l'espectacle i sense resoldre els problemes. Així la gent ha donat l'esquena al projecte del PSC", va dir ahir el portaveu Joaquim Forn.

Alberto Fernández, líder del PP, va dir que l'enquesta demostra "el fracàs del Fòrum" i és el resum de la crítica dels ciutadans.


font: AVUI
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
Tornar