Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

La FAVB acusa el F˛rum de ser una "maniobra especulativa"
Gemma Tramullas. El Periódico

Ľ L'entitat ve´nal preveu que el recinte es converteixi en un 'manifest˛drom'

El n˙mero 84 de La Veu del Carrer, l'˛rgan de difusiˇ de la Federaciˇ d'Associacions de Ve´ns i Ve´nes de Barcelona (FAVB), ha trigat tres mesos a aplegar arguments, testimonis i xifres que el converteixen en el document publicat mÚs complet contra el F˛rum. La junta de la FAVB, que amb prop de 50.000 associats Ús un col.lectiu molt influent a la ciutat, va presentar ahir el monogrÓfic sobre el F˛rum i va insistir en les seves crÝtiques: "╔s una maniobra per acabar una operaciˇ especulativa que va comenšar amb els Jocs i que no sabien com resoldre", va dir la presidenta de la FAVB, Eva Fernßndez.

L'expresident Manel Andreu va advertir que, si no es resolen els conflictes als barris, el F˛rum es pot convertir en una mena de manifest˛drom, en "altaveu" de les protestes ciutadanes. Ahir a la tarda ja es va representar la primera queixa: ve´ns de Diagonal Mar van tallar el trÓnsit de la rambla Prim i el pas del tramvia en proves exigint zones per aparcar gratis.

CASSOLADA
La FAVB, per˛, com a entitat no participarÓ en la cassolada organitzada per demÓ per l'Assemblea de ResistŔncies al F˛rum. "Aquesta acciˇ podria coartar la gent que ha decidit comprar-se l'entrada", va opinar Andreu.


La Veu del Carrer parla de xifres que, tot i que han estat publicades, no han arribat a desglossar-se. De les 750.000 entrades venudes oficialment fins ahir (fa quatre dies eren 600.000), 135.000 corresponen a escolars catalans i 150.000 han estat col.locades a operadors turÝstics. Altres comparacions sˇn mÚs flagrants: mentre que el F˛rum gastarÓ 50 milions d'euros en publicitat, el pla de rehabilitaciˇ de la Mina a 10 anys vista en costarÓ 78 milions.

La revista, que tambÚ inclou un article pro-F˛rum, defineix aquesta cita amb expressions que superen en bel.licositat les abocades per l'Assemblea de ResistŔncies, com per exemple: "Un F˛rum envoltat d'aluminosi" --nomÚs als barris pr˛xims del F˛rum hi ha 2.296 vivendes pendents de rehabilitaciˇ i remodelaciˇ per aquest motiu--, "un circ, una fira" i "un decorat insostenible". Elia Herranz, cap de redacciˇ de la publicaciˇ, va denunciar que alguns moviments socials "han patit pressions" que no els han permŔs donar lliurement la seva opiniˇ.

De les 150 associacions de ve´ns de la federaciˇ, 81 han votat a favor d'una declaraciˇ contra la participaciˇ en el F˛rum, set s'hi oposen i cinc s'abstenen.


'El Periódico' 07/05/04

font: El Periódico
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar