Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Endesa continua agredint els indígenes xilens
mentre el Fòrum celebra la diada dels pobles indígenes
i no convida els Maputxes
VilaWeb 11/08/2004

> L'empresa hidroelèctrica ha anunciat la inauguració de la central de Ralco a Xile

Endesa-Xile ha anunciat la inauguració de la central hidroelectrica de Ralco, a Xile, aquest mes d'agost. Això vol dir que Endesa, una de les principals societats esponsoritzadores del Fòrum de les Cultures 2004, incrementarà el resultat de la seva explotació en terres xilenes entre setanta i cent milions de dòlars amb aquesta central, que suposa una altra catàstrofe ecològica i ètnica sobre terres i cementiris indígenes.
Per això els Maputxes han denunciat el govern xilè i Enersis, la filial d'Endesa a Amèrica Llatina, a l'Organització d'Estats Americans (OEA).

Mentre, el Fòrum de les Cultures 2004 que se celebra a Barcelona, va celebrar la diada dels pobles indígenes en un acte que Els Verds- Alternativa Verda consideren una manipulació de l'esperit de la Carta dels Drets Indígenes que en aquests moments és bloquejada per les Nacions Unides a causa de la pressió de les multinacionals que exploten els recursos naturals en territoris indígenes.
Els verds afegeixen que la trobada feta en el marc del Fòrum de les Cultures no compta amb el suport de cap de les organitzacions indígenes reconegudes.
Els Maputxes ja fa temps que van engegar la lluita contra Endesa en defensa de les seves terres davant la contsrucció d'un sistema d'embassaments al riu Biobio, que suposa la destrucció de l'hàbitat i la cultura dels indígenes xilens.

font: VilaWeb
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar