Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Els dos braços de Clos
Alfons Quintà. AVUI 07/07/2004

El gran novel·lista, narrador i dirigent polític antifeixista italià Ignazio Silone (1900-1978) va escriure que el poder polític té dos braços. Un és llarg i arreplega tot el que pot. L'altre és curt i només dona als que té prop seu.

Si visqués podria veure el cas pràctic i immeditat del desastre anunciat del Fòrum immobiliari i urbanístic de l'irresponsable Joan Clos. Encarna el paradigma de la destrossa de la nostra llengua i de la nostra cultura. Aquesta gran malifeta és obra d'uns poders polítics que ho arrepleguen tot amb un llarg braç, per fer-ho malbé (la cultura dominada políticament deixa de ser cultura), mentre que amb l'altre braç atorguen subvencions als fidels de la seva cort.

Com que la cultura ha anat així des de la Transició, Clos es va arribar a creure que podia dur a terme el Fòrum sense ni tan sols els tradicionals bufons culturals de la cort socialista. Com que aquests, en el passat, havien obeït tantes ordres seves, Clos va creure que mentre ell manés les coses es farien soles.

Potser algú es pensa que exagero o especulo. No faig ni una cosa ni l'altra. Parlo perquè me n'han informat amics periodistes que, sentint vergonya aliena, han d'informar sobre la buidor del Fòrum.

A tots ells els he demanat quin professional de la cultura ha concebut, supervisat i mantingut algun nord en el Fòrum. La resposta ha estat que ningú, que tot ha sortit del modest cap de Clos. A un d'ells se'm va acudir dir-li que sortosament Clos no és president d'una companyia d'aviació. Voldria fer de comandant dels avions.

De fet, Clos només ha exagerat una actitud de menyspreu per la cultura i el pensament que és general entre els polítics. Altrament, entre haver-hi posat Josep Caminal, de qui puc acreditar la ignorància, o no haver-hi posat ningú o algú allunyat de la cultura, tampoc sé veure la diferència.

En tot cas, hi ha l'avantatge de poder assenyalar amb el dit el gran responsable. És Joan Clos, alcalde de Barcelona, per desgràcia per a Barcelona. Ha de ser tingut per responsable del fet que unes taules rodones absolutament mancades d'interès siguin emeses per la seva TV, els vespres, amb traducció simultània al castellà de les poques intervencions fetes en català (o en anglès). Així és com Clos entén que el català és la llengua "pròpia de Catalunya", segons l'Estatut. Clos es tornarà a presentar a les eleccions i hi haurà catalans que el votaran? Si és així, estem tan malament com el Fòrum.
Alfons Quintà

font: AVUI
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar