Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Entitats de Nou Barris llancen un fòrum alternatiu "local i real"
Gemma Tramullas. El Periódico

Fòrum 2004 FÒRUM PARAL.LEL

La diversitat, la sostenibilitat i la pau s'atribueixen aquests dies al Fòrum, però des de fa anys aquests han estat els eixos del treball quotidià de desenes de col.lectius que operen en un dels districtes amb el teixit social més actiu de la ciutat, Nou Barris. Per donar a conèixer aquesta tasca, ahir es va presentar l'Eix 9B, un programa de diàlegs, art, acció i reflexió paral.lel al Fòrum que fuig de la grandiloqüència i reivindica que la cultura s'ha de fer "tocant de peus a terra". "No volem que se'ns confongui amb un grup anti-Fòrum --va insistir Toni Llotja, portaveu de la plataforma ciutadana creada al voltant de l'Eix 9B--. Hem aprofitant la situació mediàtica creada pel Fòrum perquè se'ns escolti". Trenta entitats i xarxes de col.lectius locals formen l'Eix 9B, una mena d'off Fòrum amb una agenda d'actes del maig al novembre.

Com que el Fòrum utilitza un llenguatge i tracta uns objectius que són característics dels moviments socials, aquests han elaborat al seu torn un programa que imita els tres eixos del festival: diversitat, pau i sostenibilitat. "La millor forma de respondre a la trivialització d'aquests temes és donar-los un contingut real i local", va manifestar Álvaro, un altre portaveu de l'Eix 9B que va presentar els actes en defensa de la serra de Collserola.

Pel que fa a la diversitat, l'associació Nou Barris Acull donarà veu als immigrants que van arribar als anys 50 i als "nous veïns" de l'Amèrica Llatina, el Marroc i el Pakistan. "L'Eix 9B no surt del no-res per fer Barcelona més famosa, sinó que és fruit del treball de molts anys --va afirmar Lurdes Ponce, de Nou Barris Acull--. En el Fòrum s'hi han gastat milionades mentre que aquí avancem amb voluntarisme". Ponce va denunciar que els mateixos que parlen de diversitat promulguin o recolzin lleis que converteixen els immigrants sense papers en persones il.legals. Tot i que com a plataforma no es manifesten contra el Fòrum, alguns dels seus membres no estalvien adjectius contra l'esdeveniment. Sobre les cassoles que es poden picar en una de les exposicions i la presència d'altres símbols de la lluita dels moviments socials --que es va posar de moda fa un any en les massives manifestacions del No a la guerra--, Llotja va dir que "voregen la perversió i el desvergonyiment".

'El Periódico' 13/05/04

font: El Periódico
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar