Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Clos: un Fòrum anticatalà
Alfons Quintà. AVUI 26/07/2004

El tema de la placa del F˛rum immobiliari i urbanÝstic amb el nom en castellÓ del rei Joan Carles no Ús un fet gens secundari ni cap incoherŔncia. Fins i tot el rei respecta mÚs el catalÓ que Clos.

Ha estat la prova que fa mil de l'anticatalanitat intrÝnseca, estructural, evident i profunda de tot el sinistre F˛rum. Per desgrÓcia, Clos i la seva cort sˇn incapašos de ni tan sols poder articular el seu anticatalanisme i el seu antinacionalisme catalÓ.

Escric que Ús una desgrÓcia que no ho sÓpiguen articular, perquŔ, si en fossin capašos, quedaria mÚs palesa la seva autŔntica naturalesa. Tot seria mÚs evident.

El setembre del 2001, en un moment d'expansiˇ verbal cofoia, Clos exposava la seva passiˇ per autors ultradarwinians i pontificava: "Avui la identitat Ús la suma de moltes coses que succeeixen a les persones, no de la idealitzaciˇ del territori com una entitat divina per sobre dels ciutadans". I afegia: "Hem de sortir de la neurosi que ens porta a donar voltes i mÚs voltes al voltant d'un no-problema". EstÓ clar que Clos volia atacar el nacionalisme, per˛ ho feia sense entendre-hi ni un borrall. Com sempre, produ´a vergonya aliena.

Com que de problemes concrets -excepte la destrossa de Barcelona amb el seu "urbanisme a cost zero"- Clos no hi entÚn, sempre acaba anant pels camins de la vaguetat. ╔s el propi dels fulls dels vells calendaris, on cada dia hi havia una frase de Confuci o de Tagore.

"DÚu ha mort -afirmava des de la seva trona municipal i amb to d'ilĚluminat d'una secta-; l'home es troba en el centre del debat, per˛ Ús conscient dels seus lÝmits. El moment Ús apassionant". Era la pallassada o bÚ l'equivalent, en tronat, al cascavell d'algunes serps.

DesprÚs ha vingut la realitat anticatalana del F˛rum. El primer i principal aspecte ha estat una diluciˇ folkl˛rica de la diversitat nacional, que segons Montaigne "Ús la qualitat mÚs universal".

Tractar-ne, pot servir per intentar establir mitjans jurÝdics i polÝtics que la protegeixin, o bÚ per treure a passejar el mite de la Torre de Babel i intentar fer creure que la uniformitzaciˇ Ús un bÚ. Aquest darrer Ús el missatge constant i subliminar del F˛rum de Clos.

Fa pocs dies vaig veure una emissiˇ del F˛rum per la seva ala televisiva (la TV municipal). Feia caure la cara de vergonya. Un personatge deia bestieses en catalÓ, la veu en off ho tradu´a al castellÓ (ofegant el catalÓ) i tot plegat era subtitulat en francŔs. Com el tema de la placa, tampoc no era res banal, sinˇ ben significatiu. Era un cas de trilingŘisme bien entendido on el catalÓ esdevenia una inutilitat.


Alfons Quintà

font: AVUI
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar