Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Ciutats clonades

Molt aviat, el 80% de la població mundial viurà en entorns urbans. I seran llocs pràcticament idèntics. Aquesta és una de les idees que es desprenen d'un estudi dut a terme per Francesc Muñoz, un barceloní professor de Geografia Urbana de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Muñoz ha fotografiat a les ciutats de Buenos Aires, Londres, Rotterdam, Berlín, Palerm, Bilbao i Barcelona fronts marítims, centres històrics, àrees industrials en renovació, districtes tecnològics, grans superfícies comercials o d'oci i barris residencials.
En la frenètica carrera cap a la modernitat, aquests fragments vitals de cada ciutat acaben sent iguals, convertint projectes urbanístics multimilionaris en treballs banals.

Totes les metròpolis volen tenir un pont de Calatrava, un museu de Meier o una escultura de Richard Serra perquè, segons explica Muñoz, "les ciutats són programades per reaccionar als mateixos estímuls", i això condemna els seus habitants a viure-hi la mateixa experiència urbana, "que dóna prioritat, per sobre de tot, a la imatge i el consumisme".

El fet de descobrir tantes imatges semblants en punts tan allunyats desperta la reflexió de l'autor d'aquesta tesi que presentarà al públic a l'octubre en el seu llibre UrBANAlización: paisajes comunes, lugares globales.
Amb el mateix nom s'ha presentat la reunió d'experts en geografia urbana i urbanisme citats ahir i avui al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). També la pàgina web www.urbanalization.com mostrarà d'aquí a 15 dies imatges de molts d'aquests fragments clonats. Ciutats que no escapen tampoc a les urpes de la globalització.
Carme Escales
'El Periódico de Catalunya' 21/06/03
font: El Periódico de Catalunya
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar