Sant Andreu de Palomar segle XXI
stap.21

Barcelona no ens hi vol
Arturo San Agustín. El Periódico

Gràcia té encara una joventut que la defensa. Els ullals d'acer de l'especulació immobiliària ja són visibles a tots els barris de la ciutat, però en alguns, com a la Barceloneta o Gràcia, ho són molt més. Ahir, mentre els pares, mares i oncles de la pàtria cantaven i brindaven tots junts al Parlament, una cadena humana i solidària partia de les places del Diamant, de la Virreina i de la Revolució --totes elles amb font-- i, passant-se de mà en mà garrafes d'aigua de cinc litres, arribava fins a la finca situada al carrer de Verdi, número 28.

"Volem aigua". Aquest era el lema de l'acció. Volen aigua perquè els veïns que viuen en aquesta finca i en tres edificis més diuen estar patint un clar cas de mobbing immobiliari. Així ho afirma Pau Luna, vocal del Centre d'Iniciatives La Quimera. A la finca situada al carrer de Verdi, número 28, a l'àtic, hi viu Vicente Moll des de fa 30 anys. "Vicente, que té 78 anys, és un dels veïns a qui, des de fa nou setmanes, els han tallat el subministrament d'aigua i, com que també tallen la llum de l'escala, ha de traginar l'aigua fins al seu pis gairebé a les fosques".

Pau Luna segueix dient que la immobiliària ha perdut el judici per desnonament, però que la pressió continua. "La propietat ens està pressionant amb coaccions i procediments il.legals de tot tipus: tall del subministrament d'aigua i llum sense previ avís, intent de canviar el pany de la porta d'entrada de la finca, amenaces, etcètera". Lloguers mensuals de 75.000 pessetes --els pobres seguim comptant en pessetes-- han passat de cop i volta a 300.000 i 400.000 pessetes. I és per això que, en molts carrers del barri de Gràcia, ja són massa els inquilins i comerciants que es veuen forçats a abandonar els seus pisos i els seus propis establiments. Quan un comerciant es veu obligat a abandonar el seu establiment, el carrer s'entristeix i el barri rep una nova urpada. Continuen entestats a voler-nos canviar Barcelona, però no ens hi volen a dins. I això ja no hi ha ningú que ho pari.
'El Periódico' 11/04/05

font: El Periódico
la bandera de Sant Andreu de Palomar al 'Districte'... de cap per avall !! el colom convertit en un ànec !!
stap21@sant-andreu.com
Fòrum STAP

Sant Andreu de Palomar segle XXI
en procés de constitució, per a dinamitzar Sant Andreu de Palomar
i denunciar els greuges, les potinades i les agressions que pateix

la Venus Púdica
Els Segadors
el Municipi Independent
el Terme Municipal
Ritme Andreuenc
RAAAmbla
l'Escut de STAP
l'annexió forçada del 20 d'abril 1897
el 20 d'abril 2003
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar