Ara ja fa vint-i-cinc anys algú va tenir la idea de crear
a Sant Andreu de Palomar una entitat que hi mancava
una colla de diables, que poguès donar una mica més de vida cultural i artística al nostre Poble.
Així doncs va ser com es va crear
Diables de Sant Andreu.
Diables de Sant Andreu
Aquesta mateixa inquietud, va ser la que
malgrat els diverssos canvis forçats de local
va fer tirar endavant aquest projecte
que encara perdura fins els nostres dies
i que no té pas la intenció d'aturar-se.

  Tot i que la idea inicial era crear una colla de diables per fer correfocs, de seguida la varietat d'inquietuds i projectes de la gent, va començar a aportar noves idees i maneres de fer ben significatives.
En primer lloc va sorgir un efecte novedós al món del correfoc, els
Diables de Sant Andreu som els primers/eres que portem màscara. Això va crear una gran controvèrsia dins del món de les colles tradicionals de diables, però no va ser un impediment per a seguir innovant i també es van introduir vestimentes diferents que, juntament amb les màscares, crean un personatge molt real i diferent del que estem acostumats/ades a veure.

Poc a poc a
Diables van anar surgint una altra inquietud, diferent a la de fer correfocs, la possibilitat d'obrir horitzons i mirar d'altres tipus d'expressió artística com: teatre al carrer, cercaviles, animacions infantils, espectacles de foc...
En aquest moment és quan es crea la companyia artistica Trialavia que durant tant de temps va aportar vida i color a Sant Andreu, creant espectacles i oferint diverses activitats.


És en aquesta línea on encara avui s'hi continua treballant i utilitzant la expressió cultural com a medi de protesta o solidaritat amb tot allò que creiem realment important.

En aquests moments
Diables encara amb molta salut, la seva ubicació en el nou local on, des de fa més d'un any, estem realitzant tot tipus d'activitats obertes al poble, com, per exemple, el Forat dels Somnis, una sèrie d'animacions infantils que portem a terme el segon diumenge de cada mes, on tothom que vulgui hi és convidat/ada (per un mòdic preu) a gaudir d'un teatre no comercial i molt participatiu.

A més a més diferents col·lectius utilitzen el local per a realitzar activitats de tipus cultural (grups de teatre, músics...)
 

Esperem poder continuar oferint tot això i més durant uns altres vint-i-cinc anys.

Salut i foc ! ! ! !

NO anirem a Can Galta Cremada

qui som i perquè
Diables de Sant Andreu Diables de Sant Andreu
carrer Ramon i Batlle, 9
Sant Andreu de Palomar

les comunicacions a STAP
 
tornar