.
web de l'Equip Femení de la U.E. Sant Andreu
Unió Esportiva Sant Andreu
equip femení
la història del Femení
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tot va començar a finals de la Temporada 1996/1997. Els membres del Futbol Base volien comptar amb un equip femení a les seves files, el club volia destacar com a modernista i defensor de la dona amb aquest esport tant masculí segons la història.

Després de diverses reunions, la Junta Directiva del Futbol Base, amb gent com Serrano, Sánchez, i el coordinador Sr. Corpa, es va donar el vist i plau d’un Equip Femení.

No va ser res fàcil, començavem de zero. Però s’ha de dir que hi havia molta il·lusió pels andreuencs, així que vam començar la feina posant anuncis i enganxant cartells a les parets del poble, finalment al setembre de la temporada 1997/1998 el Sant Andreu inscrivia per primera vegada un Equip Femení. La tasca més difícil ja estava feta, formar un equip per poder jugar tots els partits de la categoria, i sí, ho vàrem aconseguir, reunir a 17 jugadores en aquells anys no era fàcil, el futbol femení encara no tenia nom i no hi havia molts clubs que tinguessin femení, ni l’Europa, ni la Guinenueta, ni Carmelo, ni Mataró, ni Seagull....no hi havia molts equips al femení.

El següent problema era l’entrenador/a, s’havia de trobar algú que sapigués tractar a un equip femení i com funcionava. Finalment, varen proposar-me fer d’entrenadora. En un principi m'ho vaig rumiar, jo aleshores jugava al R.C.D.Espanyol i havia de combinar els meus entrenaments amb els andreuencs. Finalment vaig acceptar, em vaig comprometre a entrenar aquest equip, en el club del meu cor.

COMENÇAMENT OFICIAL DE L'EQUIP FEMENÍ
A LA TEMPORADA 1997/1998

Vam començar la lliga en el grup 3er. de Segona Divisió, ens esperava una temporada molt complicada. Perqué els equips que militaven en aquesta categoria tenien molta experiència.

Va ser una temporada patètica en resultats però molt bona de cara a la gent, s’ha de dir que les jugadores que van començar amb nosaltres no tenien cap experiència, només tenien il·lusions per jugar. Moltes no sabien que era un fora de joc, una banda, ni 'sacar' de porteria. Hi havia molt treball a fer, i crec ho vàrem aconseguir.

Aquell anys vam baixar de categoria, però al Sant Andreu no l’importava això, l’importava que haviem acabat la temporada pràcticament les mateixes jugadores que la van començar, tot i que no es va guanyar cap partit aquell any.

 

La següent Temporada començàvem a Tercera, una categoria bona per gent amb poca experiència com nosaltres, les jugadores ja s’havien après les regles i jugàvem centrades i sabent al que feiem. Ja era un equip!!!

Tot l’esforç i ganes que varen fer durant la anterior temporada es reflectia als partits, seria injust no donar les gràcies als esforços que han fet per aquest equip als Sr. JONATHAN i Sr. ALEXIS SÁNCHEZ NEGRETE, tots dos han col·laborat moltes vegades amb l’Equip Femení, han passat hores i hores als entrenaments ajudant-me. Sense ells no haurien après tant les noies, ja que hi havia moltes diferències entre jugadores i ells van intentar partir grups perquè cadascuna millorés el que més li costava.

Aquella Temporada vam tornar a pujar a Segona Divisió, amb il·lusió i ganes començavem un altre any a Segona.

Les dues següents Temporades vam continuar a Segona Divisió, fent un bon paper encara que no hem pogut pujar mai a Primera Divisió, que es l’il.lusió del Femení.

La Temporada 2001/2002 va haver un canvi d’entrenador, jo no podia continuar amb els entrenaments i el que fou el meu entrenador a R.C.D Espanyol va fer-se càrrec de l’equip. I jo, vaig fitxar com a nova jugadora de l’U.E. SANT ANDREU, cosa que em feia molta il·lusió, es va fer una bona temporada, varen fitxar a gent de fora, del País Basc, d’Astúries, hi havia molt bon equip, però les lesions i baixes van fer que l’equip no lluités per les primeres posicions de la Lliga.

La Temporada 2002/2003 fou desastrosa, es va començar amb una plantilla molt curta i aixó reunit a moltes lesiones va fer que la gent es desanimés, i no es va guanyar cap partit i conseqüència d’això l’equip va baixar a Tercera Divisió. Les repercussions van ser tals que la Junta va intentar desfer aquest equip que tants anys ha lluitat per el nom del Sant Andreu.

Així que, al saber que el volien desfer, les noies ens vam unir més que mai i al setembre d’aquest any ja tenim una plantilla amb 17 jugadores.
Així que el Club ens va inscriure a la lliga a Tercera Divisió, el nostre propòsit d’aquest anys es pujar a Segona Divisió, per aixó cada setmana demanem a l’aficció que vingui a veure'ns i ens animi.

Aquesta es la historia de l’Equip Femení de la Unió Esportiva Sant Andreu.


Eva


ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
Tornar