tornar
Josep Verdaguer
Sant Andreu de Palomar 1923 - 2008
mostra de l'obra
tornar a la pàgina de Pintors/es Andreuencs
 

JOSEP VERDAGUER COMA va nèixer a Sant Andreu de Palomar l'any 1923.
Cursà estudis a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. L'any 1951 marxà a París per a perfeccionar els seus coneixements d'art i de tornada a Barcelona guanyà una beca de l'Institut Francès. Més tard realitza un viatge d'estudis per Europa visitant els museus d'Alemania, Holanda, Dinamarca, Suècia, Bèlgica i França. A Suècia el Consulat espanyol d'Estocolm li adquirí quatre quadres seus. Cal dir que mai ha intervingut en cap certàmen, rebutjant propostes nacionals i internacionals. Ha realitzat importants murals: 1953 Sala d'Actes Mundo Deportivo, Barcelona.- 1956/1960 Església Arxiprestal de Sant Andreu, Barcelona.- 1961 Aeroport de Barcelona.- 1962 Capella del Santuari de la Salut, Girona.- 1963 Queralps, Girona.- 1964 Església de Casibrós, Lleida.- 1965 Església de Vallbona, Barcelona.- 1966 Església d'Estaón, Lleida. Església de Montesclado, Lleida.- 1967 Església de Sant Adrià, Barcelona.- 1968 Església de Llavorsí, Lleida.- 1969 Església de Lladrós, Lleida.- 1970 Capella de la Coma, Monistrol de Calders, Barcelona. La Fragua, Joan Tort, Sant Andreu, Barcelona.
Entre els guardons obtinguts: al 1973 li fou lliurada la Medalla d'or per l'Excm. Ajuntament de Sant Andreu, Barcelona.- 1985 L'Excm. Ajuntament de Barcelona li concedeix una placa commemorativa i una escultura numerada de l'escultor J.Mora, al seu homenatge.
Va morir a la Residència de la Casa Asil de Sant Andreu de Palomar l'any 2008.

 
Grup Pintors de Sant Andreu
pintors/es

Pintors de Sant Andreu de Palomar
Actors/Actrius Andreuencs
Receptes Andreuenques
Cinema Andreuenc Relats Andreuencs Escultors Andreuencs Artesans andreuencs
Esportistes Andreuencs
La Cultura i l'Esport a STAP


Tornar

webstap@sant-andreu.com

per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP