ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Actes 2004 a STAP
Diada Nacional de Catalunya 2004

Manifest de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar

Cada any per la Diada molts dels que ens sentim catalans ens manifestem junts per recordar que hi ha alguna cosa que compartim, una llengua i una identitat cultural que segueix lluitant per sobreviure malgrat els intents de minoritzar-les. Sembla que l'interès homogeneïtzador de l'Estat espanyol és llimar les diferents característiques pròpies dels pobles que el formen, tot fent recular l'ús social de les seves llengües.

Actualment, amb nous governs en algunes administracions, estem sentint parlar de canvis i de nous talants. Ara bé, després que el govern de l'Estat ens posés en una guerra en contra de l'opinió de pràcticament la totalitat de la població, ha augmentat la percepció social que el tipus de democràcia que tenim no és suficient.

Cada cop hi ha més gent que creiem que hauríem de poder participar directament en la decisió d'allò que afecta les nostres vides i la de la nostra comunitat, i no només elegir uns representants professionals que decideixin durant un llarg període de temps.

No té cap sentit, per exemple, que des de Madrid, sense conèixer la nostra realitat lingüística, es decideixi sobre l'ús del català als Països Catalans, elaborant lleis que ens obliguen al coneixement del castellà però no del català i que fomenten la divisió entre els catalanoparlants.

A més, es tracta d'un tipus de democràcia que exclou del procés de decisió els nous veïns, un important percentatge de la ciutadania que, tot i tenir procedències diverses, conviu en els nostres pobles i ciutats. El que cal per evitar que perillin identitats culturals i lingüístiques és el mestissatge i la convivència en igualtat de condicions amb aquests nous veïns, i no pas la segregació i discriminació que han provocat certes polítiques laborals, d'educació, d'habitatge, de drets socials, etc.

Un altre exemple el trobem al nostre poble on, darrerament, estem veient com els representants del govern de Barcelona estan decidint sobre les necessitats de Sant Andreu de Palomar sense tenir en compte l'opinió dels propis veïns i veïnes.

Creiem que tot individu i tot poble té dret a lluitar per aconseguir decidir per ell mateix. I això és el que seguirem fent.


Visca Sant Andreu de Palomar!

Visca Catalunya!

Sant Andreu de Palomar , setembre de 2004

Associació de Veins de Sant Andreu de PalomarActes 2004 a STAPFoment Sardanista Andreuenc
Manifest 2004 de la Comissió 11 de Setembre
STAP21 - Sant Andreu de Palomar Segle XXI
WEB STAP - Pàgina Inici
Catalunya X PP.CC.
a Sant Andreu de Palomar : el 20 d'abril
Tornar